6 Ноември, 2016 18:51 1 824 15

Ердоган: Не ми пука дали ме наричат диктатор

  • арести-
  • ердоган-
  • диктатор-
  • турция-
  • ес-
  • критика

Според Ердоган Европа подкрепя терористи - ПКК

Ердоган: Не ми пука дали ме наричат диктатор - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че не му пука дали европейските лидери го наричат диктатор или не, съобщи „Хюриет“.

„Не ми пука дали ме наричат диктатор или не. Влиза през едното ухо и излиза през другото. Това, което е от значение, е как ме нарича моят народ“, заяви държавният глава.

Думите му идват в отговор на критиките от страната на Европейския съюз заради задържането на членове на Демократичната партия на народите (HDP).

Според Ердоган западните страни ще разберат в даден момент, че това, което прави, е да „служи на народа, а не да доминира над него“.

По думите на турския президент Европа подкрепа тероризма, визирайки подкрепа към Кюрдската работническа партия (ПКК).

„Какво може да очаква Турция – която чака на прага на ЕС от 53 години – от Запада? Нека не се заблуждаваме. Ние ще вземем съдбата в собствените си ръце“, заяви Ердоган.

Факти.бг припомня, че преди дни лидери от Брюксел изразиха безпокойството си от случващото се в Турция. Върховният представител на Брюксел по въпросите за външната политика Федерика Могерини написа в профила си в Туитър, че е обезпокоена от арестите в южната ни съседка. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц също заяви, че е разтревожен, защото опозиционната партия е ключов елемент от турския демократичен живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 1 Отговор
    Прав е човека.. Съдът позовавайки на закона отнема имунитета на тия депутати и им праща призовки, те не се явяват и е нормално полицията принудително да ги докара.. Така е навсякъде в света..съдебната система е независима..депутат не е над закона

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 Господаря на Асанчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Его е - веднага Асанчо пръв на коментарите...
    А на Ердога ми е спукана работата по условие, само въпрос на време. Надява се турчока на Путин да го защитава, ама е достатъчно тъп да не вдява че руснаците си гледат интереса. Когато престанат да имат изгода - да го видим тва смотано турче.
  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Господарю мой, чети повече,образовай се обидите ти показват умствения ти багаж.. Аз просто си изразявам мнение.. Ама съм инакомислещ, different opinion, different point of view. Както казват при нас в Лондон

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Съдът не отнема имунитета, той може да го поиска, а депутатите могат да гласуват за свалянето на имунитет на техен колега. Говориш за умствен багаж, ама май твоя е изгубен някъде из "Хийтроу"!
  • 5 Диди

    0 1 Отговор
    Защо си се писал,,Господаря на Асанчо,,?Ето ти едно име за теб,,Господаря на простоватите,,.

    Коментиран от #9

  • 6 тот

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Хасане, сам прочети новината...! Ердоган твърди, че е важно какво мисли за него неговият народ. А кой е неговият народ? Нали Турция се състои от няколко големи по разновидност общности? Е той не е ли Президент на всичките? Ето това е интересното - излиза, че за него само няколко милиона наричащи се тюрки са народа му? А какво да правят останалите? Като нашият мераклия за цар-министър Симеон - не бил цар на всички българи, а? Е, че какъв цар на Българиия или Министър ще бъде такъв? Поредното тяснопартийно мафиотско протеже.... каквото явно е и Ердоган. А би трябвало да му пука, защото отричайки кюрдите и други той ги поставя в изолация. И те волно или неволно се отдалечават от държавата Турция.... А това ще е проблем на Турция защото Ердоган може утре да не е Президент да емигрира, но проблемите започнати остават. като у нас е - уж интегрираха ромите, а на тях дават повечеп ривилегии от на нас останалите? Това ни превръща в огорчени властомразци и нека Тиквата и мафията им и Гоце да не се чудят защо ги мразим - заради хиляди подобни злини, вредни несправедливи наредби.... ! Така, че Хасане, Ердоган един ден ще си замине от трона - никой не е вечно на трона. Но проблемите, поставени от такива като Ердоган, Живнов, Винету, Гоце и останалите политици съсипват съдбите ни и остават.... А това ти харесваш явно?
  • 7 тот

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ето и един факт, който се омаловажава - т.нар. "потури". Някои смятат, че са въведени с навлизането на османските нашественници. да, ама не е така. въведени са от български цар, който виждайки как славянските племена и прабългарите се карат и надсмиват един друг, даже се карат и делят, решил да ги обедини и по облекло и по религия. Затова въвел потурите или шаячните гащи и религията "Християнство". Така българската правилна вяра в създателя на вселената ТангРа или Космвическият Творец, както и вярата на славянските племена в Бога Слънце Перун били отречени и се въвело Християнството, а този тъпичък цар, но хитър по мотивация приел името Борис. Е, това са фактите. така, че властниците често опорочават съдбите на много хора и свои и чужди с простотиите си. Затова и постъпките на Ердоган ги плащат и много свестни тюрки и кюрди и други по света. сега разбираш ли, че няма ли СПРАВЕДЛИВОСТ нищо не върви правилно после? Защото когато искаш нещо от другите трябва да им дадеш и от себе си нещо достойно и като размяна и като саможертва! Нашите търтеи политици искат да се съединим единни? Но, как, след като десетилетия ни мачкаха лъгаха крадоха предаваха пречиха да живеем като човеци? И смъртта им е малко бе човек! Живи да ги изгориш повечето им е малко! Защото кръвта, сълзите, живота на невинни, погубени заради тях цена нямат. Ето затова....
  • 8 Господаря на Асанчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Инакомислещ бил нашия...смееееех. Това не заслужава повече коментиране...
    Относно образованието ми и умствения ми багаж - само можеш да си мечатеш за подобни на моите, турчин.
    Апропо, турчин, след като си изпълзял в Лйондон (знаем, че там много ви обичкат ислямците), ко, по дяволите, търсиш постоянно, под всяка новина (особено за Ерчо, разбира се) тука, в български новинарски сайт, в който никой не те трае. Типично за турчин, де... Що не пискаш в някой турчорски сайт. А, да, забравих, там няма да ти позволят...хахах
    Или, турчин, турчин, ама сигурно не знаеш и думичка на онова мучене, което наричат "език", братята ти турчоля?
  • 9 Господаря на Асанчо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Пиши си небивалиците там и не занимавай тиквицата си със сложни за проумяване неща.
  • 10 Диди

    0 0 Отговор
    Ти пишеш на,,па,,,че ти няма как да си българин,а обиждаш Хасан,мен.Явно не си способен да общуваш нормално.

    Коментиран от #11

  • 11 Господаря на Асанчо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    На какво пиша, че не разбрах, хаха?
    Със стопански животни така се общува, мдаам.
  • 12 Димитър

    0 0 Отговор
    Да different point of view хахаха а бих казал he is becoming a monster and start killing his people. Ердоган все повече заприлича на Сталин който казваше Има човек има проблем , няма човек няма проблем 😃😄
  • 13 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Браво на Ердоган а сега е време да освободи бълхария от паразитите дето живеят тука и да стане Турция
  • 14 naya

    0 0 Отговор
    Bravo na Erdogan.Nie neka im pravim cupki v krista i da sme im cernorabotnici.Nyakoy ste mi kaje li kakvo ot tova, ce sme v evropeyskiya siyuz?
  • 15 Хасан

    0 0 Отговор
    Господарю мой, чети малко повече,образовай се и се аргументират.единствено Диди ме разбира.. Тя се аргументира а другите само обиждат..безсилието поражда омраза.. Интересно ми е за кого ще гласувате патриотите.. За Дпс (Радев) или Дост (Цачева)
Новини по държави: