Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 00:45 1 260 0

Австралия също ще търси извънземни

  • извънземни-
  • австралия-
  • стивън хокинг-
  • телескоп-
  • търсене-
  • космос

Сами ли сме?

Австралия също ще търси извънземни - 1

Ако някъде там има живот, то Австралия също ще се опита да го открие, съобщи Mashable. Австралийците се включват в проекта на Стивън Хокинг за търсене на извънземен живот.

С радиотелескоп от Нови Южен Уелс учените ще помогнат на екипа от експерти да отговори на един от най-важните въпроси – сами ли сме във Вселената?

През месец април тази година британският физик Стивън Хокинг и руският милиардер Юри Милнер обявиха амбициозния си план да навлязат в дълбините на Вселената.

Определян като най-амбициозния проект за изследване на космоса, планът предвижда изпращането на апарат на места, непознати за човечеството.

Проектът „Breakthrough Starshot“ е подкрепен и от основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, както и от голям екип от учени.

Мисията предвижда създаването на нанокораб, чиято скорост да достигне 20% от скоростта на светлината. Предвижда се той да достигне Алфа Кентавър – близо 20 години след изстрелването му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: