9 Ноември, 2016 14:14 4 640 18

Как Германия поздрави Тръмп?

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • германия-
  • президент-
  • меркел-
  • щайнмайер

Външните министри на ЕС се събират, за да обсъдят резултата от изборите в САЩ

Как Германия поздрави Тръмп? - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави бъдещия американски президент Доналд Тръмп и предложи тясно сътрудничество между двете страни. Меркел призова Тръмп индиректно за спазване на основните демократични ценности.

„Въз основа на тези ценности предлагам на Доналд Тръмп едно тясно сътрудничество“, каза Меркел в столицата Берлин. Тя подчерта общата ценностна основа между Германия и САЩ и се изрази по следния начин: „Демокрация, свобода, респект на достойнството на човека, независимо от неговия произход и цвят на кожата, религия, пол, сексуална ориентация или политически възгледи“.

Външният министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази надежда, че „в международната политика няма да се стигне до сътресения“. „Ние не знаем как Доналд Тръмп ще управлява Америка“, каза Щайнмайер. „Много горещи въпроси чакат своя отговор и затова Федералното правителство ще търси диалога с бъдещия президент“, подчерта дипломатът.

Междувременно Щайнмайер предложи извънредна среща на външните министри на ЕС в Брюксел, потвърдиха от германското външно министерство. Срещата трябва да се състои в събота вечерта – един ден преди следващия редовен съвет на външните министри на страните-членки на ЕС.

Според Щайнмайер изборният резултат в САЩ е различен от този, който повечето в Германия са желаели. „Но ние трябва да приемем резултата и го приемаме“, заяви министърът. Според него нищо няма да стане по-просто, а ще се усложни, но функционирането на трансатлантическите връзки е фундамент на Запада и не трябва да бъде изоставено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    1 0 Отговор
    Тая бабичка ще дава мнение .......
  • 2 zwei мenopause

    0 0 Отговор
    Меркел се надяваше, че като се съюзят два климактериума още по бързо, ще съсипят света, но сега нещо не й се получи и ще трабва сама да продължи да се бори за разсипването и унищожаването на Европа !
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    @Дани, тая "бабичка" е голям политик, независимо какво си мислиш ти. Ако можеш да дадеш по-добри съвети, дай ги. Ако не - спести ни мнението си.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Ваньо, според теб голям политик би ли напълнил Европа с джахидисти? Би ли поканил пет милиарда бедни от цял свят?

    Големи са ония политици които не създават проблеми а ги решават. Ония които познават кой ще е следващият президент на сащ и то не от днес а от преди няколко месеца.
  • 5 дабеда

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Ха! То и Боко за вас е голям политик, ама...
    Тая е голям, вреден унищожител, нищо друго! Лошото е, че все още има такива като тебе. Но пък хубавото е, че на някои вече им преля и се вижда желкание за промяна на унищожителните "политики".
  • 6 копеле

    0 0 Отговор
    Тази долна маруля която разклати Европа да си направи една газова камера и да се настани удобно в нея, изперкалата бабичка заслужава еврейската участ от времето на дядо ѝ Хитлерчо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 кххкб

    0 0 Отговор
    Баба Меркел се е притеснила. Вече няма us покровители, които да задават посоката на гнусната й предателска политика
  • 9 goni

    0 0 Отговор
    Е, крайно време беше!:) Обединените Европейски Въоръжени Сили да се стегнат и обяват война на Доналд и всички които са гласували за него!:) Нема да мине без съюзници! Всички знаят че руснаците са негови Кучета така че на тях не може да се разчита!:) Но винаги може да се привлекат Канада и Мексико, които като ги притиснат от Север и Юг то тогава......!:) Обединените Военноморски Сили на Съюза като доплуват и като го подпукат! Ум да ти зайде!:) То и Китайците няма да пропуснат, да не говорим за японците дето ного са им благодарни за демократичният урок дето им го дадоха с двете бомби!:) И тогава ще настъпи вечна Дружба, Мир и Любов на Света!:) Амин!
  • 10 111

    0 0 Отговор
    Както Меркел е подкарала политиката очаквам скоро да обяви свобода и демокрация и за радикалния ислям, защото той е само израз на различна гладна точка към цивилизацията ....
  • 11 Картър

    0 0 Отговор
    Меркел си отива до месец време, просто германците бяха задължени от Обама да я търпят. Сега вече няма кой да ги задължава и бабето може да си ходи в Донбас или най- добре в Израел.)
  • 12 Тони Стораро

    1 0 Отговор
    Най накрая човек с лидерски качества.. Трябваше на Америка здрава ръка,какво беше това Обама.. Мекушав.. Подкрепя терористите, прави опити за преврат,гей бракове и така нататък
  • 13 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Тази мръсница е наред да освободи Германия а и Европа от присъствието си! Добре че в щатите дойде истински лидер, та най-накрая да се спре с неадекватната либерастко-левичарска политика на надупване към всякакви резняци и гейове!
  • 14 Диди

    0 1 Отговор
    Меркел направи грешка по въпроса с бежанците.Тя е интелигентна и много добра в политиката.Много от вас пишат,без да мислят.И на мен не ми харесва политиката на ЕС спрямо бежанците.имам предложение,,Германия да излезе от ЕС,,Какво отношение ще вземете по въпроса?
  • 15 епа ти

    0 0 Отговор
    Меркел си е чисто ешскенази - лукава, вероломна, вредна, пречеща на германците и изобщо на европейските народи. Значи равни права на всяка религия? Ами то тогава джихадистите с тяхната войнственна терористична кауза са добре дошли по морала на Меркел? Ами то тогава ние сме прецакани и германците? Моля, германското секюрити арестувайте тая джихадистка и я опандизете демократично за 20 години пандиз, за да проумее смисъла на лукавите си слова.... ! Иначе няма да се опазите докато тая и подобните и са на власт и в Германия и в ЕС и навред май? Това женище е тотален враг на нас и демокразцията тук - тя е лоби и средство на джихадистите и подобни навлеци от цял свят. Няма да се учудя, че знае и кой финансира БокоХарам и подобните им? Абе тия германци с такова чудо на власт скоро ще станат средище на упадъка- ние с тиквата и мафия сме обречени докато не се намери един нормален военен да ги разстреля, но поне германците имах по-високо мнение за тях? А имат шанс да се спасят поне още от такива като това женче дето ги обрича на ада. И тая като нашите повечето политици - плямпа и натриса простотии и вредни неща. Меркел, това противоречи на демократичните ценности - ти не ни пита нас народите в ЕС, а своеволно реши да викаш на наш гръб пришълци, рпаздавате им пари наготово, отнемайки от нас местните за свой кеф глобалистите? А това е антидемократично... Арестувайте я за гавра с демокрацията и 20 г. затвор да чука камъни това лукаво женче! Алилуя!

    Коментиран от #16

  • 16 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "епа ти":

    Меркел е долна комунистка като наш Боко, само се крият зад термини като демокрация и т.н. затова и тези думи вече не значат нищо и са лишени от всякаква тежест. Гадината е работила в пропагандния отдел на ЩАЗИ, тамошното ДС, така че е изпечена лъжкиня! А на Дида искам да кажа, че е най-добре да спре да пише, защото е неадекватна, разбира се ако седи жена зад този ник, и не е козяшки трол. Вече почти няма български сайтове без тролове били от козяк или позитано/врабча!
  • 17 Диди

    0 0 Отговор
    Адекватна съм,не ме занимавай с простотии.
  • 18 Donvale

    0 0 Отговор
    Nai golqmata loseri ve4e brussel krai za evropa
Новини по държави: