10 Ноември, 2016 16:47 2 945 11

Русия вече не знае дали да се радва за Тръмп

  • сащ-
  • русия

В Москва са притеснени, че милиардерът може да се окаже точно толкова антируски настроен, колкото предшественика си

Русия вече не знае дали да се радва за Тръмп - 1
Снимка: БТА/АР

Русия е готова да работи за подобряване на двустранните отношения със САЩ след победата на Доналд Тръмп на президентските избори там, каза днес говорител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Мария Захарова заяви на редовния си седмичен брифинг, че е твърде рано да се очакват по-конкретни стъпки за подобряване на отношенията със САЩ, тъй като Тръмп тепърва ще състави свой екип.

Тя отбеляза, че извеждането на руско-американските отношения от задънената улица, в която са се озовали, изисква колосална работа, предаде ТАСС. 

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви по-рано днес, че Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, тъй като милиардерът може да се окаже точно толкова антируски настроен, колкото предшественика си. 

Неговото изказване се разминава с мнението, изразено в последно време от руски държавници, които бяха по-благосклонни към Тръмп, отколкото към опонентката му Хилари Клинтън, отбеляза ДПА.

Руският президент поздрави вчера Тръмп за победата и изрази готовност да направи необходимото от своя страна за възстановяване на отношенията с Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 упа

    0 0 Отговор
    ... ха ха... Тръп както е почнал ше стегне още примката около Путя.... ха ха ха..... Ше шамароса мексиканците, арабите направо каза.... "Ше ги смажеме от бомби"....
  • 2 едва ли

    0 0 Отговор
    Човекът е бизнесмен. Ще търси сделки и изгода. По правило такива хора не се карат с никого и пазят един минимунм на добри взаимоотношения, които да могат да превърнат в ползи при подходящ случай. Не очаквам да има крайни антируски изяви. Или каквито и да е крайни анти изяви.
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Лъжат, че са притеснени, още не са изтрезнели от снощи.))))
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    По време на изборите Тръмп се прави на палячо,но в действителност не мисля че отншенията между Русия и Америка ще се влошат повече.Той може да ни изненада с много неща.
  • 5 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Докато Китай не започнат явно да се месят в световните процеси и да прокарват собствена линия в геополитиката, Русия ще е на "пангала" на САЩ. Било по-меко или по-твърдо, в зависимост от стоящите сили зад американския президент това ще е политиката на САЩ.
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    Вече цяло денонощие световните лидери поздравяват Путин с избора на Тръмп.

    А кво ще стане не зависи от разни врачки.

    Отчаяните козячета като това с първият коментар който много напомня на стила на деска не разбраха ли че каквото каза Путин това стана. И то не защото както те твърдяха че се меси в чужди избори а защото е далновиден и има сериозни информатори и анализатори.

    Не като диктаторите от ЕС които се мъчеха чрез груба намеса, манипулации и откровени лъжи да лансират килъри.

    Ясно е кой използва диктаторски методи. Да ви обърна внимание че и България са заробили и се мъчат да диктуват като по най мръсен начин заплашват с апокалипсис и санкции ако не се избере тяхна марионетка като тиквата например. Такава злостна и нацистка намеса не е имало и при социализма.
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    До Бай Хой.Кои световни лидери поздравявали Путин за избора на Тръмп?
  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор
    По ТВ-то показаха как случайните туристи в Москва си купуват охотно руски матрьошки на Тръмп ,което си е живо подпомагане на руската икономика от Америка -ДИ-РЕКТ-НО!Освен това САЩ предоставиха на простите руснаци БЕЗПЛАТНО ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ...което хич не е малко на фона на нерадостните икономически новини.

    Коментиран от #10

  • 9 ААА

    0 0 Отговор
    Посланията на Тръмп,за разбирателство с руснаците,може да е съвсем целенасочена политика,отнасяща се единствено за по-добър изборен резултат.На кой нормален гласоподавател му се ходи да мре. Но идва и "отрезвяването" след изборите. Сега ам. служби за сигурност, ще "поканят" новият президент в своите кабинети, и ще му обЯснЯт някои работи- Как се стига до върха на хранителната верига,за изключителността на ам. нация, и нейните глобални интереси по целият свят. А ако се направи на не разбрал,ще ходи при Кенеди да "играе на шах. Може би в началото ще се започне с по-меката приспивна и смъртоносна за Русия политика в стил "Кисинджър" и там отново да ги "опетлаят". Да успокоят, вкарат обратно мечката в бърлогата ,да "хапне малко гнили круши" и да заспи отново зимен сън.Времето ,че покаже, и тази мечка не е като онази другата мечка.
  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Конь, не разбра ли че шести пеактор на Козлодуй е зареден с ново руско гориво?

    Ся ко стана? Като си плащаш сметката за електроенергия и като зареждаш беенвето с газьол ти подпомагаш икономиката на Путин. Как тогава ще фалират. Драсвай клечката на беенвето и бегом в пещерата та да загазят рашките нацяло.
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Спрямо Русия Тръмп ще вземе такова отношение каквото му ,,наложът,,от правителството.Те ще го възпитат.Но ще бъде добре Америка и Русия да намерят общ език и да не са така агресивни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания