Last news in Fakti

12 Ноември, 2016 20:24 1 807 3

В Турция откриха ловния сезон и за НПО-тата

  • преврат-
  • турция-
  • арести-
  • нпо-
  • организации

Арести, обиски и замразяване на дейността

В Турция откриха ловния сезон и за НПО-тата - 1
Снимка: БТА/ AP

Турското вътрешно министерство замрази работата на 370 неправителствени организации по подозрения, че са свързани с терористични организации, съобщи „Ню Йорк Таймс”.

Полицейски служители са щурмували редица офиси и са задържали техни служители.

Нергис Аслан, генерален секретар на правна асоциация, заяви, че правителството без обяснение в взело решение да спре работата на организацията.

Вицепремиерът Нуман Куртулмуш защити мерките, заявявайки, че само по този начин Турция ще се справи с терористичните заплахи.

Страната е остро критикувана от Запада заради започналите чистки и преследване на гюленисти и опозиционери след опита за военен преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    0 0 Отговор
    Ганя да гледа от гаджала!
  • 2 Смъртно наказание

    0 0 Отговор
    Пожелавам им успех и късмет на комшийте! НПО-тата са ракови клетки, платени, корумпирани и безнаказани - нека там си получат заслуженото!
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    По принцип предлога е малко изсмукан от пръстъте, но решението е правилно - не е редно чужди държави и капитали да спонсорират разни организации в собствената ти страна. Естествено че няма да защитават нац. интереси!

    И тук трябва да се спре външното финансиране, но бочко тиквунчев няма да позволи, че веднага ще скочи безработицата. И то не къде да е, ами именно в столицата!
Новини по държави: