Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 16:13 1 574 6

Турция ли ще е сред първите дестинации на Тръмп?

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ-
  • визита

Ердоган е поздравил по телефона новоизбрания президент и го е поканил в Турция

Турция ли ще е сред първите дестинации на Тръмп? - 1
Снимки: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган е поканил новоизбрания американски държавен глава Доналд Тръмп в Турция, предаде „Хюриет“.

„Аз го поздравих, след като беше избран за президент. Той ще встъпи в длъжност през януари 2017 година. Ако е възможно ние можем да се срещнем и преди това. По време на телефонния разговор заявих, че ще сме щастливи, ако Турция е една от първите му чуждестранни дестинации“, заяви турският президент.

Ердоган добави, че е получил положителен отговор. Той каза също така, че двете страни споделят сходни позиции по Ирак и Сирия.

Турският президент заяви, че според него протестите срещу Доналд Тръмп на американски земя – избухнали след резултатите от вота – са временни.

Реджеп Ердоган каза, че републиканецът не е получил пари от организацията на Фетхуллах Гюлен, визирайки появилата се информация, че „Фето“ е финансирала Хилъри Клинтън.

След опита за военен преврат в южната ни съседка властите посочиха Гюлен за организатор на неуспешния пуч и поискаха от Вашингтон неговото екстрадиране. Американците отказват да го предадат, ако не получат ясни доказателства за неговото участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    0 0 Отговор
    Най после ще се съберат, турци, американци и руснаци, най големите приятели на България...
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Първото му посещение в чужбина би трябвало да е Ерропа.

    Коментиран от #3

  • 3 леля цецка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Европа не е е дъжава, Диди, аз мисля, трябва да посети първо държавата Брюксел!

    Трябва да се видим да си поговорим двете, сигурна съм че добре ще се разберем на европейски език, че гледам и ти го владееш! Само се чудя аз ли прихванах от теб или ти от мен!
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Първото му посещение ще е Израел или Англия.. Това е традиция
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    До Леля Цецка.Нима мислиш че не зная че Европа не е държава?Редно е американския президент да направи първото си посещение при най близките си съюзници.А коя държава ще бъде...ще видим.Така е по протокол.
  • 6 леля цецка

    0 0 Отговор
    Диди, аз затова казвам че първо в Брюксел трябва да отиде! Наистина добре се разбираме на европейски език!
Новини по държави: