14 Ноември, 2016 08:53 1 208 4

ЕС няма да променя политиката към Русия, независимо от САЩ

  • ес-
  • сащ-
  • русия

В Брюксел готови да работят с новата администрация на Доналд Тръмп

Външните министри на ЕС са готови да работят с администрацията на новия президент на САЩ. Това беше заявено от върховния представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини, цитирана от „Блумбърг“.

Все пак от Брюксел се надяват Доналд Тръмп да обясни позицията си относно ключови международни споразумения като сделката за климата на ООН и договорът за ядрената програма на Иран.

Вчера външните министри на ЕС имаха вечеря, в която обсъдиха бъдещата политика на Съюза след избирането на Доналд Тръмп за следващ президент на САЩ. Те постигнаха съгласие за поддържане на позицията си относно анексията на Крим от Русия.

„Ние гледаме към силно сътрудничество със следващата администрация. За нас е важно да защитим споразумението за климата на ООН, както и ядреното споразумение с Иран. Ние имаме ясна позиция относно действията на Русия в Украйна. Тя няма да се промени, независимо от завоите на други политики“, заяви Могерини.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ФедерикаМогерини: "Ние имаме ясна позиция относно действията на Русия в Украйна". Нима ? Тази "ясна" позиция по-скоро беше диктувана от САЩ. А истината е, че УКРАЙНА действа в Русия. Вижте репортажите от последните дни за заловени украински диверсанти в Крим. Вижте и репортажите за недекларираните имоти на украинския президент Порошенко и негови приближени. Какво говори това ? Тия (ПОРОШЕНКОВЦИ) нямат намерение да управлявят Украйна. С американски гръб само ще я грабят. А САЩ ще са по-близо до Русия. Това е действителността. Путин правилно си върна Крим, за да не го затрият такива като ПОРОШЕНКО и СБИРЩИНА. Лошото е, че ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИБЕРАЛНИ НЕОДЕМОКРАТИ, както се изрази Виктор Орбан, им пригласят с цяло гърло и нанасят маса поразии на Европа. Но началото на края им вече е положено - появи се Доналд Тръмп, заваляха изненади в Молдова и България, германците искат германски Доналд Тръмп. Надявам се в скоро време Федерика Могерини да запее друга песен.
  • 2 Хайдутин

    0 0 Отговор
    Е значи и вас ЕВРОГЕЙСКИ ПОДЛОГИ ще ви ИЗРИНЕМ по един или друг начин!!! Как не се поинтересувахте че европейски граждани живеят мизерно и безпреспективно, а се занимавате с глупости от рода на криви краставици , Крим или Русия!
  • 3 Д'Мин

    0 0 Отговор
    ЕС ще прави каквото и каже САЩ!
  • 4 Обещахте на Украина членство в ЕС

    1 0 Отговор
    Вкарайте я в ЕС че белким ние да не сме най - бедните в него!
Новини по държави: