15 Ноември, 2016 07:49 777 0

Обама пристига на посещение в Гърция

  • барак обама-
  • гърция-
  • сащ-
  • президент-
  • посещение

Драконовски мерки за сигурност

Обама пристига на посещение в Гърция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

При изключителни мерки за сигурност американският президент Барак Обама пристига днес преди обяд на официално посещение в Атина. В програмата са планирани срещи с гръцкия президент Прокопис Павлопулос и премиера Алексис Ципрас. 

В сряда Барак Обама ще произнесе реч, за която наблюдателите твърдят, че ще бъде нещо като „ода за демокрацията“. Очаква се Обама и Ципрас да говорят за гръцкия дълг и кризата с бежанците. 

През уикенда в интервю за гръцкия вестник „Катимерини“ Барак Обама заяви, че ще постави темата пред кредиторите на страната и ще настоява за съществено редуциране на гръцкия дълг. 

Както Факти.бг написа, мерките в Атина са драконовски. 300 агенти на тайните служби на САЩ ще се грижат за сигурността на Обама. Гърция, Германия и Перу ще са финалните му дестинации като държавен глава на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: