15 Ноември, 2016 14:07 18 883 13

Запълниха за два дни огромен кратер в Япония

  • кратер-
  • запълниха-
  • огромен-
  • япония

Япоското трудолюбие е нещо, което постоянно трябва да бъде разказвано на широката публика. Последният пример за това е огромната дупка, която зейна преди няколко дни в град Фукуока. Подземнита работа в близост, бе причина за внушително срутване, но то бе заличено само за 48 часа, като това включва изграждането на всичките нарушени канали и тръби - електропроводи, водопроводи, газопроводи и канализация, телефонни кабели, както и светофарните уредби.

Дупката бе с размери 30 на 27 метра и дълбочина от 15 метра, като за запълването ѝ са били нужни 6200 кубични метра пясък и цимент. Благодарение на ремонта и укрепването, засегнатата зона в момента е с цели 30 пъти по-устойчива, а както знаем Япония се намира в най-земетръсната зона в света - "Огнения пръстен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    0 2 Отговор
    Както на Боко магистралите здрави и все по здрави след ежегодните ремонти.

    Коментиран от #6

  • 2 Капитана

    0 0 Отговор
    В Япония това става за два дни,в България това ще стане сигурно най-малко за 2-ГОДИНИ !!!
    Вървете и ги "Стигайте" Японците !!!
  • 3 Selo

    0 0 Отговор
    И у наше село имаше такива дупки, е не бяха 30/27/15м, но пък падна един микробус вътре, селските клошари спяха в тях през лятото. Дупките си седяха 5-6 месеца. http://trafficnews.bg/news.php?id=10411
  • 4 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    лелеее,сега японският бойко какли се хвали там във всички платени и не платени медии,после ще се фука още 2 години с това -хитрец е обаче нашият боко-за пореден път направи народа на бъзи и коприва,ще си опече питката по силен от всякога и ще действа зад кулисно-глупав народ сме и това си е...

    Коментиран от #8

  • 5 китайче

    0 0 Отговор
    Тея са е.ати термитите
  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "georgi":

    Изборите минаха. Ами сега, какво ще правим? Ще има ли нов работодател за глупостите ни в интернет?
  • 7 БГ далавер импекс

    0 0 Отговор
    Тази дупка, ако беше в България просто никога нямаше да я запълнят, а в най добрия сучай по европрограма щяха да я запълнят с вода и зарибят със шатани за да хванат още такива ;)
    Това е дупка мечта за всеки БГ политик на практика бездънна яма за усвояване и запълване .....е Боко ги разбираше тия неща, ама се покри за сега, ще дебне за нещо по така!!!
  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Волен Сидеров":

    Стига стоя рев по тиквата, бе! Както виждаш, вече втори ден земята продължава да се върти и слънцето да изгрява. Изборите още не са минали, а вие оревахте орталъка сякаш комунистите пак са на власт. След като минат, ако пак изберем боко, тогава можеш да кажеш че сме глупави. И какво, според теб, ще направи за да се върне на бял кон? КТБ вече го няма, другите банки не са български, само ПИБ е такава, но не е достатъчно голяма за да стане пак сътресение. Магазините и т.н също не са български, няма как да спре храната и да ревете сякаш са 90-те. А майданите не се случват без подкрепата на сорос и американците, която не е ясно дали боко все още има. Не може да си събере асфалта от магистралите, а с ремонтите по тях и други могат да се справят. Така, че можем и без тиквата да живеем.
  • 9 Георги

    0 0 Отговор
    Удивително, мога да дам за пример само, че ипотечната кризата в САЩ от 2008, японците са я преминали през 1988 година. Представете си 20 години са преди американците, а колко ли години са пред нас.
  • 10 пръча

    0 0 Отговор
    Е.ати и тарикатите,тия не знаят ли,че трябва да отлежи поне 6 месеца,та евентуално тогава да викнат Балканстрой да я изпипат най-малко за 3 години.Като не знаят да идат до Банско та да се научат на нещо!
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    тва много ми прилича на дупката на пътя под моста за аерогарата към Дружба в София. Подобна по размери и на изключително натоварено място. Ами отне почти месец да я запълнят.
  • 12 Не точно

    0 0 Отговор
    Само за разяснение дупката беше запълнена за седмица не за два дена ( моля проверявайте преди публикация ) има клип в нета за целия процес... не че не е впечетляващо нали.....
  • 13 Грую

    0 0 Отговор
    Явно някоя гербаджийска фирма им е правила пътя - хак да им е на японците!