Тема: Украйна

18 Ноември, 2016 17:10 1 355 1

Украйна може да върне Саакашвили на Грузия?

  • михаил саакашвили-
  • украйна-
  • грузия

Към момента не може да му бъде отнето гражданството

В Украйна разглеждат възможността за депортирането на Михаил Саакашвили в неговата родина Грузия. Това съобщава източник на изданието „Украинскя правда“.

Саакашвили беше освободен от поста си на губернатор на Одеската област. Според анонимен източник на този етап на него не може да му бъде отнето украинското гражданство. За това се разглежда възможността той да бъде върнат в Грузия, заради повдигнати срещу него обвинения. Това може да стане само при официална молба от грузинска страна.

Главният прокурор на Украйна Юрий Луценко отрече властите в Украйна да са обсъждали въпрос за връщането на Саакашвили.

Саакашвили е бивш президент на Грузия. Срещу него има обвинения за злоупотреба с държавни пари. През 2015 г. Грузия официално поиска депортирането му от Украйна. Тогава молбата беше отказана, но все още е в процес на разглеждане.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    1 0 Отговор
    А, к' танаааа, що така?
Новини по държави: