18 Ноември, 2016 21:22 1 783 5

Тръмп успокои НАТО

  • донадл тръмп-
  • нато-
  • йенс столтенберг

Първи разговор на новия президент на САЩ с Йенс Столтенберг

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг са провели телефонен разговор, в който са постигнали съгласие за водещата роля на Алианса, съобщи „Ройтерс“.

„Новоизбраният президент и генералният секретар на НАТО подчертаха трайното значение на Алианса и обсъдиха как да го адаптират към новата среда и борбата с тероризма“, се казва в изявление на НАТО.

Йенс Столтенберг написа в своя профил в Twitter, че двамата с Тръмп са провели много добър разговор, посветен на бъдещето на НАТО.

В предизборната си кампания Тръмп говори за евентуално ограничаване на влиянието на САЩ в НАТО. Това беше неговият първи разговор със Столтенберг. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другарки и другари

    0 4 Отговор
    Е другарю путин за какво похарчехме толкова пари да го направим тоя президент ? А ???

    Апят двойка?
  • 2 onq s konq

    0 4 Отговор
    Бялата мечка е много ядосана и за да не получи инфаркт, ще си излее яда в Сирия стреляйки със всичко по всички:)
  • 3 Бай хой

    1 1 Отговор
    Това че на нато ще му го вкарат с упойка е от значение само за нато и не оказва влияние на крайният резултат.
    Другарите и другарките които смятат че Путин е похарчил милиарди, да им припомня че обаньаньа похарчи стотици милиарди и загуби и изборите и милиардите. И кво излиза че Путин ги пра като шкембе в дувар насред краварника.
  • 4 Диди

    0 1 Отговор
    Значи...Русия над всички ли,,? Така както я хвалите,значи другите нищо не струват,така ли? Най мощната държава си остава Америка,а след време ще е Китай,и на трето място Русия.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Да не забравяме обаче,че въпросния конкурс се осъществява благодарение на любезното и вещо ръководство на България:)