19 Ноември, 2016 16:32 1 205 0

Тръмп ще плати 25 млн. долара, уреждайки стари университетски сметки

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • дело-
  • студенти-
  • университет тръмп-
  • университет-
  • ню йорк-
  • калифорния

Срещу новоизбрания президент на САЩ бяха заведени три колективни иска

Тръмп ще плати 25 млн. долара, уреждайки стари университетски сметки - 1
Снимки АП/БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се съгласи да плати 25 милиона долара като обезщетени на студенти, като по този начин бяха спрени три съдебни иска, заведени срещу него. Това съобщи главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман, цитиран от АП.

Повече от 6000 души, които се чувстват измамени от Тръмп и неговият, вече несъществуващ, университет за инвеститори в недвижимите имоти.

Срещу новоизбрания президент бяха заведени два групови иска в Калифорния и един граждански иск, внесен от самия главен прокурор на Ню Йорк.

В тях се твърди, че университетът "Тръмп" не е предоставил качественото образование, което е обещавал.

Шнайдерман заяви, че извънсъдебното споразумение, подписано от Тръмп, представлява "зашеметяващ обрат" и "голяма победа" за потърпевшите.

Но адвокат на Тръмп бе категоричен, че клиентът му е доволен от резултата, тъй като "Тръмп е бил готов да жертва личните си интереси, оставяйки това зад гърба си, за да може да продължи напред".

"Жертвите, ощетени от университета Тръмп, чакаха с години днешния резултат и аз съм доволен, че търпението и постоянството им бяха възнаградени", заяви Шнайдерман след уреждането на споразумението.

Тръмп ще трябва да възстанови таксите, платени от студентите, внесли иска, както и 1 милион долара глоби на щата Ню Йорк.

Сделката обаче, не изисква от Тръмп да признае вината си.

Тръмп ще плати 25 млн. долара, уреждайки стари университетски сметки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА