Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 11:00 1 866 1

Британският кралски флот: Не толкова кралски

  • великобритания-
  • кораби-
  • флот-
  • кралски-
  • тревога

Може ли Великобритания да отговори на потенциалните заплахи?

Британският кралски флот: Не толкова кралски - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският кралски военноморски флот не е толкова кралски, предупредиха от парламентарната комисия по отбрана, пише Би Би Си. Комисията е разтревожена от броя на фрегатите и разрушителите на въоръжение в британския флот.

Към момента той разполага с 19, но от комисията обявиха, че броят им може да намалее, освен ако не бъдат предприети конкретни стъпки за замяна на по-старите плавателни съдове.

В доклад се казва, че Великобритания може да не успее да отговори за потенциалните заплахи заради състоянието на флота си. Министерството на отбраната отговори, че инвестира милиарди във военноморските сили.

Комисията посочва, че са допуснати сериозни грешки в дизайна на разрушители от тип 45, след като стана ясно, че имат проблем с двигателите при плаване в топли води.

Амбициите на министерството са фрегатите тип 23 да бъдат заменени с тип 26, но от комисията се съмняват, че планираната модернизация ще бъде извършена в срок. Джулиан Люис заяви, че от десетилетия броят на корабите в кралския флот намалява и в момента е „под критичния“.

От военното ведомство заявиха, че инвестират в два нови самолетоносача, нови бойни кораби и подводници, които ще увеличат възможностите на флота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Да се радват че се измъкнаха от ЕС, че иначе нямаше да има кой да служи на тия кораби, като се изп.....стят тотално и се напълнят още повечес джангали от цял свят.
Новини по държави: