21 Ноември, 2016 13:49 1 958 12

Ердоган: Турция е бариера. Ако рухне, ще има кръв

  • турция-
  • кръв-
  • реджеп ердоган-
  • бариера-
  • терористи

Турция всъщност е бариера между терора и Европа, заяви Ердоган

Ердоган: Турция е бариера. Ако рухне, ще има кръв - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция е бариера между тероризма и останала част от света. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на парламентарната асамблея на НАТО в Истанбул, предаде „Хюриет“.

„Турция всъщност е бариера между терористичните организации и останалата част от света, най-вече Европа“, заяви турският държавен глава.

„Ако тази бариера рухне, терористите ще потопят целия свят в огън и кръв. Нека подсилим тази бариера, а не да я отслабваме“, заяви Ердоган, призовавайки западните страни да подкрепят турските власти в антитерористичната борба, за да осигурят собствената си сигурност.

Той за пореден път разкритикува западните страни – и в частност Белгия – които позволяват на поддръжниците на ПКК да издигат плакати на Абдуллах Йоджалан.

Турският президент добави, че терористичните групировки в Ирак и Сирия използват „оръжия от приятелски страни“.

„Знаем за това – по серийните номера на оръжията. Но когато им кажем на западните съюзници за проблема, не им пука“, заяви Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 3 Отговор
    Глупакът след като положи достатъчно усилия да съсипе Сирия и по този начин да създаде терора, сега полага усилия да бъде бариера срещу терора. Уникален балък.
  • 2 шшш

    5 1 Отговор
    Ако рухне,защо да рухне ,живейте си своя азиатски живот ,какво се натискате в ОУропа ,добре сте .Още повече, знаете го -не сте добре дошли .Искате си смъртно наказание - готово , искате да се жените за малки момиченца-готово.Приемайте закони без да съобразявайте с никой.В Европа това не може...
  • 3 Гост

    6 1 Отговор
    Този за пореден път показва, че не е с всичкия си, той обучава, финансира и лекува терористите, а тръгнал да обяснява, че страната ни е щит. Всъщност за него терористи са всички, които не крещят неистово името му по площадите и искат светско образование и свободно да изказват мнението си
  • 4 кроко

    3 1 Отговор
    Аз само да попитам Ердогрух: между Израел и Сирия няма Турция, тогава що терора не залива Израел? Въобще, защо терора не залива останалата част от света, която не граничи с Турция? Ердогрух си реве за санкции, че дори и майдан, щом си позволява да заплашва.
  • 5 ХАСАН

    3 1 Отговор
    Вижте сега --терора и дестабилизацията на близкия изток е причинена от Заппда!целта е контрол на петрола и газта..Сирия беше дестабилизирана от Цру.".демократичния президент" на Сирия уби повече от половин милион сирийци и половината население емигрира!!! Целта на дестабилизацията беше да се елиминира руския контрол в Сирия .не разбипам тоя сайт що го мрази тоя човек
  • 6 ХАСАН

    2 2 Отговор
    Кроко--в Белгия и Франция нямаше ли терор бе човек??
  • 7 Диди

    1 2 Отговор
    Ердоган трябва да си пази границите и пиле да не прехвръкне,ако отвжри границата за Европа,то бежанците трябва да се върнат в Турция ш Европа да му наложи такива яки санкции,че свят да му се завие. Крайно време е турския народ да го свали.Той постоянно заплашва.Не става въпрос за омраза,а за РЕАЛНОСТ,тоест не е прав,няма да му защитя политиката.
  • 8 ХАСАН

    3 1 Отговор
    Здрасти Дили..липсваше ми!!..пак стигнахме на моето нали?!ако го имаше Саддам Европ а нямаше да се напьлни с иракчани,ако го имаше Кадафи с африканци,ако има Ердргае Европа няма да се напълни с кюрди,апаби,пакистанци,иранци,афганистанци т.н..между другото май пакистанци са избягали от центъра в Истанбул ..сигурно идват към Ямбол кажи на оня да ги пре!нещне
  • 9 ХАСАН

    4 1 Отговор
    Какво искат от Европата???ами БМВ ,блондинки и евро!!!!това искат всички--да не мислиш че някой иска да види катедрала или да отиде на опера във Виена!?
  • 10 Диди

    2 0 Отговор
    Здравей Хасане.Не искам да се чувстваш нападнат от това което писах.Времето в което сега се намира света,с тези размирици,всички ще бъдат принудени да премислят каква политика е нужна,защото до никакви положителни резултати няма да се стигне.Това се отнася за всички .
  • 11 ХАСАН

    1 1 Отговор
    Диди,моля ти се!! Аз уважавам твоето мнение и се чуствам нападнат ако се псува и се ругае!ти си имаш твое мнение ..но ти казвам просто на някои хора много им се иска трета световна!!
  • 12 Диди

    0 2 Отговор
    Да,така е.Не ми харесва когато някои от сънародниците се самозабрави,че за всяко нещо има граници.
Новини по държави: