Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 13:55 1 734 0

Сър Ричард Брансън тръгва срещу Брекзита

  • ричард брансън-
  • брекзит-
  • кампания
Сър Ричард Брансън тръгва срещу Брекзита - 1

Сър Ричард Брансън започва нова кампания на финансиране на група, която се бори срещу излизането на Великобритания от ЕС, съобщава в. „Гардиън“.

Това няма да е прецедент за екстравагантния предприемач. Той се прочу със своята финансова подкрепа за групата, водена от бившия лейбъристки цар на социалната мобилност Алан Милбърн. Последният се опитва да постигне ревизия на гласувания в средата на юни референдум за Брекзит.

Основната проевропейска организация в момента Open Britain на Тони Блеър, все още не настоява за запазването на членството в ЕС, но мисли за „мек Брекзит“, който ще позволи на британската икономика да запази достъпа до европейския пазар.

Групата на Милбърн е различна от организацията на Тони Блеър, която има за цел да съживи политическия диалог в центъра като реакция срещу надигащия се популизъм и тези, които смятат, че той е решението в един свят на глобализация.

Очаква се рекламната кампания да бъде поверена на водещата PR агенция „Фройд“. Това не е случайно. Нейният основател Матю Фройд е близък приятел с Тони Блеър и Дейвид Камерън.

Ричард Брансън дори е предоставил офиси и парично дарение, за да може новата група за натиск да стартира. Намеренията са тя да обедини всички групи и лидери, които вярват в европейското бъдеще на Острова.

Близо 300 000 лири са дошли от филантропа и милионер Клайв Коудъри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: