Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 14:20 996 0

Тръмп иска Фараж за британски посланик в САЩ

  • доналд тръмп-
  • найджъл фараж

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп си пожела британския евроскептик Найджъл Фараж са посланик на Обединеното кралство във Вашингтон.

"Много хора биха искали да видят Фараж като посланик на Великобритания в САЩ, написа Тръмп в Twitter. "Той ще свърши много добра работа".

Фараж беше един от ключовите задокеански съюзници на Тръмп в предизборната му кампания. Той стана и първият британски политик, който се срещна с републиканеца след избирането му за президент.

Позицията, изразена от Тръмп за Фараж, е необичайна, въпреки че едва ли нещо вече може да ни изненада в поведението на 45-ият президент на САЩ. По протокол посланиците се номинират от респективните им правителства, а не от администрацията на страната, в която ще е постът им.

Канцеларията на британския премиер Тереза Мей своевременнно реагира. От "Даунинг стрийт" 10 отговориха с лаконичния коментар, че към момента няма свободни места за британски посланици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА