22 Ноември, 2016 21:14 3 902 6

Наследник откри 100 кг злато в новия си дом

  • злато

Съкровището включва 5000 монети, два 12-килограмови къса и 37 еднокилограмови кюлчета

Мъж получил в наследство дом в Нормандия, Западна Франция. Изненадата обаче тепърва предстояла, защото щастливецът открил в него 100 килограма злато. Експерти оценили находката на 3,5 милиона евро, предаде ТАСС.

Съкровището било скрито почти навсякъде в къщата. То включва 5000 златни монети, два 12-килограмови къса от ценния метал и 37 еднокилограмови кюлчета.

Всичко било грижливо скрито под мебели и в банята. Злато било открито в празна бутилка уиски и в метална кутия, захваната с винтове под долната част на маса.

Златото било купено законно през 50-те и 60-те години на миналия век, потвърждават придружаващите го сертификати за автентичност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    9 2 Отговор
    На печелившия ,четито.
  • 2 555

    13 4 Отговор
    Ако това се бе Случило в България какво щеше да стане с това злато ..Щеше да се напълне с Ченгета стаЯта КЪСМЕТЛИЯТА щяха да го потрошат от Бой да каже къде е евентуално другото заделено злато Голям късметлия е този човек че не се е родил в България

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    А после вероятно щеше да краси частните колекции на Черепи и подобни тук или да се изнесе в някоя частна колекция навън? Ченгеджийницата е под разпореждането на Моссад макар и не видно. Дето се набърка хазарин и ешскенази добро не чакай за ората там. Просто Хистория. То колко войничета бяха убити в поделенията на тая префукана БА и все неразкрити? тия следователи до един са за уволнение и затвор!
  • 5 mediator37

    3 0 Отговор
    И изведнъж съпругата на този наследни се преизпълва с нова любов към него, в очите й започва да изглежда красив, умен, направо високоинтелигентен, хиперпотентен, но същевременно галантен, с чувство за хумор, вежлив и благороден каварлер, много вглъбен и далновиден мъж, любящ съпруг и добър баща.
  • 6 кроко

    0 2 Отговор
    Точно през 50-те и 60-те след края на войната не знам колко са оригинални документите за покупка, ама предполагам че произхода на златото не е много читав.
Новини по държави: