24 Ноември, 2016 08:46 1 551 8

Председателят на ЕП се оттегля от поста си

  • мартин шулц

Мартин Шулц ще оглави листата на ГСДП в провинция Северен Рейн-Вестфалия на парламентарния вот догодина

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че ще се оттегли от поста си и ще се завърне в политиката в родната си Германия, предаде ДПА. Шулц, който е член на Германската социалдемократическа партия, заяви това в ефира на телевизия А Ер Де и каза, че ще даде повече подробности днес в Брюксел.

Германският в. "Зюддойче цайтунг" съобщи, че Шулц ще оглави листата на партията си в провинция Северен Рейн-Вестфалия на парламентарните избори в края на 2017 г.

Шулц е смятан за възможна алтернатива на сегашния министър на икономиката Зигмар Габриел, който е и заместник-канцлер на Ангела Меркел. Той може да се окаже и кандидат за поста външен министър, който ще бъде овакантен през февруари, ако сегашният му титуляр Франк-Валтер Щайнмайер очаквано стане президент.

ГСДП ще обяви кандидата си за канцлер през януари. Ангела Меркел ще бъде кандидатът на другата партия в коалиционното правителство - Християндемократическия съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    5 1 Отговор
    Той е един от винове-ците за разпада на ЕС!масон боклук в служба не на гражданите а на вьлците от уолстрийт
  • 2 ББЮ

    6 0 Отговор
    Плъховете винаги бягат първи от потъващият кораб......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диди

    0 4 Отговор
    Мартин Шулц е политик,който е консеквентен,категоричен в решенията си за разлика от другите политици,които са в ЕП.
  • 7 Диди

    0 4 Отговор
    А вие колеги по долу,предложете българи за този пост,за да останете удовлетворени.
  • 8 ХАСАН

    0 1 Отговор
    Диди да ти кажа честно исках Турция да бъде в Европа и Европа да бъде глобален играч в света!! Европа беше най добрия проект на човешката цивилизация и можеше с Турция да бъде модел за мюсюлмаеския свят,африка и ащия!!
Новини по държави: