25 Ноември, 2016 07:54 838 0

Убиха жена във френски старчески дом за мисионери

  • франция-
  • жена-
  • убита-
  • мисионери-
  • старчески дом-
  • монпелие

Нападателят се издирва от силите за сигурност

Убиха жена във френски старчески дом за мисионери - 1
Снимка: БТА/ AP

Възрастна жена е била намерена мъртва от полицията в старчески дом за мисионери близо до френския град Монпелие, съобщи France24.

Домът е бил незабавно евакуиран, а нападателят се издирва от силите за сигурност. Няма индикации, че атаката е терористичен акт. Повече от 70 мъже и жени – по-голямата част от които са служили като мисионери в Африка – са живели в дома.

На мястото на инцидента е бил пратен и полицейски хеликоптер. Мерките за сигурност в страната остават повишени след серията терористични нападения през последните месеци.

От френската прокуратура обявиха, че „все още няма доказателства какви са мотивите на извършителя на престъплението“.

Живущите в дома са били много възрастни – повечето на над 75-годишна възраст, а някои дори на 90. Част от бившите мисионери са получили помощ, за да бъдат изведени от старческия дом.

Вестник „Фигаро“ - позовавайки се на анонимен източник, близък до разследването – написа, че нападателят е бил с качулка и въоръжен с нож и пушка. Не са известни мотивите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: