25 Ноември, 2016 09:40 1 509 1

Мигранти си подпалиха лагера на остров Лесбос

  • лесбос-
  • гърция-
  • остров-
  • лагер-
  • бежанци-
  • подпалиха

Близо 16 000 бежанци живеят на гръцкия остров Лесбос

Мигранти си подпалиха лагера на остров Лесбос - 1
Снимка: БТА/ AP

Гневни мигранти подпалиха лагера си на гръцкия остров Лесбос, след като жена и нейното дете починаха след експлозия на газова бутилка, съобщи RTE.

По време на инцидента още три деца са били в същата палатка. Те са настанени в болница, като състоянието им е критично.

Експлозията е станала, когато жената е готвела. В акт на ярост мигранти след това подпалиха лагера, причинявайки значителни щети, съобщиха от полицията. На място са пристигнали пожарникари, за да потушат пламъците.

Близо 16 000 бежанци живеят на гръцкия остров. През последните месеци на няколко пъти те палеха местата за настаняване.

По официални данни в цяла Гърция има около 66 000 бежанци. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 напаст

    2 0 Отговор
    Те там редовно си го палят и целта им е да ги преместят на континенталната част от където да драснат към Германия и да се впият в туловището на мама Меркел и да смучат ли смучат...
Новини по държави: