Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 15:31 1 826 0

Вулкан в Мексико изригна 324 пъти в рамките на 24 часа

  • вулкан-
  • мексико-
  • попокатепетъл

Вулканът изпрати стълб от пепел на 5 км. в небето и предизвика земетресение

Вулкан в Мексико изригна 324 пъти в рамките на 24 часа - 1
Снимки Туитър

Мексиканският вулкан Попокатепетъл учуди учените с необичайната си активност през уикенда, когато в рамките само на 24 часа изригна 324 пъти, съобщава телевизия ABC.

Пробудилият се вулкан избълва стълбове от гъст черен дим високо в небето в централната част на страната, като затрупа с пепел околните села и градове.Вулкан в Мексико изригна 324 пъти в рамките на 24 часа

Попокатепетъл спеше в продължение на десетилетия, преди да изригне през 1994 г. Оттогава той редовно изхвърля облаци пепел и жителите на околните села са се научили да се справят с настроенията на необичайния си съсед, за разлика от мексиканците, които живеят в градовете.

Хосе Кортес Агустин, жител на едно от селата разказва пред британското издание "Експрес": "Хората в града се страхуват. Но тук страхът не съществува. Вулканът няма да ни навреди. Той ни дава прекрасни гледки и няма причина да се страхуваме."

Последните изригвания са причинили и слабо земетресение в района, което според мексиканската сеизмологична служба е било с магнитуд под 2 по скалата на Рихтер.

Властите обаче, са издали предупреждения за здравето на хората, заради огромното количество пепел, изхвърлено в атмосферата.

Вулкан в Мексико изригна 324 пъти в рамките на 24 часа
Вулкан в Мексико изригна 324 пъти в рамките на 24 часа
Вулкан в Мексико изригна 324 пъти в рамките на 24 часа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: