30 Ноември, 2016 16:47 1 102 2

„Амнистия“ за мигранти с 10-годишен стаж

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • мигранти-
  • амнистия-
  • brexit

Планът за „амнистия“ ще има финансови позитиви

„Амнистия“ за мигранти с 10-годишен стаж - 1
Снимка: БТА/ AP

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън е споделил пред колеги от кабинета, че мигрантите, които от 10 години живеят на Острова, трябва да получат позволение да останат в страната.

Дипломатът смята, че планът за „амнистия“ ще позволи на мигрантите да получат законен статут за пребиваване, което ще доведе и до финансови данъчни приходи, пише „Бизнес инсайдър“.

Министърът на вътрешните работи Амбър Рудд е проявила интерес към предложението, но ходът рискува да доведе до вълна на недоволство сред тези, гласували за Brexit.

На референдума през лятото близо 52% от гласоподавателите избраха излизане от Европейския съюз, а основните им желания бяха свързани с ограничаване достъпа на чуждестранна работна ръка.

Финансовите прогнози показват, че през следващите пет години икономиката в страната ще бъде ударена със 122 милиарда евро, 58 от които свързани с Brexit.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Нали за това се брекзитнахте бре, за да гоните източноевропейците. Айде връщайте ни ги, да идват след инвеститорите, които вече се ориентират на изток. Пък вие си задръжте африканците и арабите.
  • 2 ниагара

    0 0 Отговор
    е то е измислено от 2007-ма в европейския съюз - нашите дето са там не са направили 10 години престой :)!
    Така че няма да се плашите всичко е сметнато точно. Тоя екзит да го почват че да не стане брейкпроинт само!
Новини по държави: