1 Декември, 2016 08:03 4 824 21

Чомски: ЕС е пред разпад

  • ноам чомски-
  • разпад-
  • ес

Според него Марин Льо Пен вероятно ще спечели президентските избори във Франция

„Все по-вероятно става Марин Льо Пен да спечели президентските избори във Франция.“ Това беше заявено от политическия изследовател Ноам Чомски, цитиран от Express.

Според него Brexit и победата на Доналд Тръмп в изборите в САЩ, показват, че изборът на лидера на Националистичния фронт във Франция е все по-вероятен.

„Не мисля, че Германия би започнала разпада на ЕС, тъй като там са твърде големи бенефициенти на Съюза. Разпадането на ЕС ще е трагично развитие на ситуацията. Провалилите се неолиберални политики доведоха до възход на популизма и крайнодесните движения по целия свят.

Говорим за програми, които са конструирани по такъв начин, че ще доведат до стагнация за голяма част от населението. Този фактор сериозно подкопава демокрацията, като това важи за Европа, дори повече, от колкото за САЩ. Хората са ядосани, като техните надежди за бъдещето са сринати.

Създаването на единна валута, без нужната политическа структура, е рецепта за бедствие. В еврозоната отделните нации нямат контрол над своите валути. Едни се възползват от това, повече от други, тъй като няма компенсаторна система. Гърция беше спасена след милиардни помощи от по-богатите страни, но това доведе до граждански сътресения.

В Европа, който и да бъде избран и от който и да е политически сектор да е той, политиките ще са еднакви, защото те не се определят в отделните страни. Да видим кого назначи Доналд Тръмп за финансов министър на САЩ? Нали е антисистемен? Ами той назначи човек от „Голдман сакс“, заяви Чомски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    20 3 Отговор
    Благодарение на анти европейски политики на Меркел и Брюксел
  • 2 James

    19 1 Отговор
    Чомски е уникален мислител и прав във всичко с което изобличава неолибералните запалвачи на войни
  • 3 БръмБръм

    4 15 Отговор
    А как беше създаден ЕС и в чий интерес?! Идея на Хелмут Кол - бивш хитлеристки офицер... Курт Валдхайм - бивш хитлеристки офицер... Хайде да не ги изреждам!
    Кой има пипе ще му светне кой не да го дуууу....

    Коментиран от #5

  • 4 азко

    16 6 Отговор
    Ми да се разпада,кво толкова?
  • 5 Иван

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "БръмБръм":

    Вземи малко да се информираш преди да бръмбръмкаш.Кол е бил на 14–15 год. в края на войната.Кога е завършил академията,на 10 год. ли!?
  • 6 кроко

    16 1 Отговор
    Защо наричате популизъм всичко, което е противовес на "неолибералните" политики. По-скоро тези политики са популизъм! И за крайно-десните движения какво очаквате - луберастията си е крайно нещо, нормално е да се родят и противоположни крайности, трябва да има баланс. Като няма баланс в главите на брюкселските зелки, появява се в главите на хората.
  • 7 Киро

    6 13 Отговор
    Ако някой си мисли, че ЕС ще се разпадне - объркал се е!

    Но че ще се реформира и то основно - тук съмнение няма!
    Имаме работещ модел - САЩ. Всеки щат си има собствени закони и в същото време са заедно.

    И е време за край на либерстията, надявам се, че бетонните кратуни на сегашните ЕС папагали да го разберат!

    Светът се глобализира, всяка една държава, включително Германия, няма шанс сама да провежда политики и да е самостоятелна.
    Няма шанс срещу Китай, САЩ, азиатски икономически блокове и тн.
    И това е добре да го разберат другарите с ушанките, които са особено вакуумирани в главата - плюят, но не предлагат нищо.

    Коментиран от #8

  • 8 законен

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Именно , който иска да живее в "Ню" Северна Корея да заминава , там приемат всякакви . Но всъщност разпада на ЕС е най-голямата мечта на Русия , така биха получили възможности за които сега не могат и да мечтаят . Дето се вика разделяй и владей

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Киро

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "законен":

    Да сдраствует Красная Армия.

    Коментиран от #10

  • 10 Киро

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Менте, на тази красня армия си ходи в Русия да и викаш "да здраствует"!

    Чуждопоклонници не ни трябват, на нас ни трябват Българи с главно Б, а не лакеи на чужди интереси!

    Коментиран от #12

  • 11 кроко

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "законен":

    Това го прави запада и корпоратичните интереси, не Русия. Не съм забелязал Русия по някакъв начин да е заплашвала запада - нито икономически, нито военно, но последните постоянно реват за руска агресия.

    Коментиран от #15

  • 12 Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    И от бейзболни шапки нужда нямаме.
  • 13 Другар с ушанка

    5 1 Отговор
    Въпроса е, какво ще се случи с територията България, ако ЕС се разпадне. За населяващите територията хич не ми пука, даже ако избият 95% от Вас, тъпи чалгари, пияндури, неграмотници, злобари и тъпанари, пак нема да е голема загуба, напротив...

    А нещата си отиват твърдо натам, към разпад.
  • 14 бутай и да бягаме

    6 0 Отговор
    Абе да се разпада и да свьршва това безумие бе...по-добре ужасен край отколкото безкраен ужас...
  • 15 законен

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    Ооо не , изобщо ! Нито се опитва да използва петрола и газа като политически оръжия , нито финансира всякакви анти европейски фондациики и медиии , нито се опитва да пречи на всякакви опити на ЕС да си осигури други пътища и доставчици на енергия , това са само "гнусни инсинуации"

    Коментиран от #21

  • 16 бежанец

    9 0 Отговор
    И СИВ и ЕС, бяха създадени уж за доброто на хората живеещи в тези страни, но сега живял по времето на СИВ и ЕС не виждам голяма разлика в начина на живот и управление на тези съюзи. И СИВ и ЕС мачкат и използват бедните държави, като нас за собствени облаги. С лъжливи обещания и заплахи ни поставят на колене. Първата задача на ЕС беше да ни лиши като държава от най печелившите ни сектори за икономическо развитие, като Селското стопанство, Животновъдството, Хранителната и леката промишленост. Взеха ни всички възможни земни богатства като златото например и сега са на път да направт същото с евентуалния добив на Газ и Нефт. Енергетиката ни отиде в ръцете на ЕС , САЩ. Каква е разликата между двата режима? И тогава и сега сме най бедни в Европа. Само, в това, че сега караме предимно западни коли и най вече 8-15 годишни, и отиваме свободно в Европа без визи. А и можем да работим там, ако имаме познание на езика, ако сме здрави. Другата разлика е че младите опростяват, онагляват, и се олигофренчват( поне 60% от тях) Образованието е 0. Здравеопазването е 0. Защита на границите и на хората от престъпници Е -0. Доходите са - 10% спрямо цените на стоки и услуги. Че на курса на долара по времето на комунизма взимахме 150-500$. А сега в почти цялата страна хората ще се избият за работа за 150-200$. Изключвам София, Пловдив, Бургас, Варна. Но тогава не плащахме за здравеопазване нищо. А сега? Цените на стоките и услугите скочиха, някои повече и от 100%. Какво е по до
  • 17 водопад

    0 5 Отговор
    Много малко си живял в ЕС за кажеш че е пред разпад. Видимо за теб е по-вероятно.
  • 18 Лупи

    6 0 Отговор
    Е най-нормалното нещо за ЕС е да се разпадне, след като ние влязохме там. Даже се учудвам защо толкоз го бавим ще станат 10 години вече. Всеки съюз, в който се намесим се разпада по най-трагичния начин... съдба ко да я прайш.
  • 19 Различен

    11 0 Отговор
    Що се пените?? И кое не ви е ясно??

    Водиха се две Световни Войни! И двете бяха за пазари и суровини, както и сфери на влияние. След като се видя, че с оръжие не могат да поробват, а и много смърт имаше, като тя не подминава и богатите, то решението бе едно и ясно. Поробват те икономически! И когато си зависим и имаш да даваш пари, си просто един послушко, каквито сме ние в момента.
    Унищожиха ни промишлеността, образованието, селското стопанство и каквото се сетите още. Принудиха младите да се щурат из света и да търсят по-добро място. Някой успяха, други мият чинии и бършат г.зове!
    България е превзета територия. Направиха си веригите, карат си ТЕХНИТЕ стоки, правят си дистрибуция и ни продават боклуците си, които вече и Русия отказва да купува!
    Единственото което строят е магистрали, за да могат ТЕ да минават по тях и да не им се забавят товарите. Направиха бетон по морето, за да може тяхната работническа и пенсионерска класа да почива за без пари тук.
    За българина е отредена ролята на обслужващ персонал и за проститутки, както и за територия, която в бъдеще ще се населва с емигранти и ще играе ролята на буфер между ТЯХ и м...лите!

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Различен":

    Що пък да се не дърляме. На едни това положение им харесва и си пазят трохичките подхвърляни им от господарите. Като десил конья, стартокастрата, киро и всички к8оито са против ония които са тръгнали със сопи да свалят царщината.

    НО нашата Мила Родина е раждала и ще ражда велики хора. Един велик Българин в миналото е казал - ако спечеля, печели цял народ, ако загубя , губя само себе си. Друг велик Българин е написал - аз паднах, друг ще ме смени. Какво значи тук някаква си пличност.

    Поклон пред паметта на героите.

    И колко жалки са дребните душици които днес ни говорят за богати нации за западни автомобили и за айфони и са готови за дрънкулки като канибалите да се поставят в робство.
  • 21 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "законен":

    И каксе опитват да ползват газа и петролаза да оказват натисквърху ЕС? Всички с перолни залежи имат изгода от по,високи цени. А с толкова много конкуренция е ъпсурд да твърдиш че руснаците могат да използват петрола. Газта е същата работа: договарят си цени и условия, ама на нас западняците ни пускат разни мухи и резултата е че ние го духаме за пореден път: „Южен поток” не може, ама „Северен Поток 2” може! За медиите и фондациите пак нещо си объркал конците: в БГ а предполагам и в останалите страни е пълно със соросоиди по разни фондации, организации и измислени електронни медии, няма такива с руско финансиране. Те имат само РТ, която си е напълно легитимна телевизия и представя тяхната гледна точка, щото иначе в демократичните страни свободата на словото не включва чужди гледни точки и говорене срещу системата!
Новини по държави: