2 Декември, 2016 01:31 988 0

Националистите в Холандия във възход

  • холандия-
  • националисти-
  • възход

Те ще спечелят най-много места в парламента при избори в близко бъдеще

Крайнодясната партия в Холандия може да получи най-много места в парламента, ако изборите в страната се проведат в близко бъдеще. Това показват резултатите от проучване на холандската обществена телевизия NOS.

Лидерът на холандската Партия на свободата - Геерт Вилдерс е известен със своите евроскептични позиции и антиислямски възгледи. Според проучването неговата партия може да получи между 27 и 31 места в долната камара на 150-местния парламент.

На второ място ще се нареди управляващата в момента партия, оглавявана от премиера Марк Рюте. Тя може да събере между 24 и 28 места.

През октомври срещу Вилдерс започна процес за подбуждане на дискриминация. Той го определи като „пародия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: