1 Декември, 2016 14:13 1 289 6

Ердоган: Турция губи енергия да преследва Европа

  • реджеп ердоган-
  • ес-
  • турция

Той призова ЕС да си спазва обещанията

Ердоган: Турция губи енергия да преследва Европа - 1

„Когато ЕС започне да спазва обещанията си за либерализиране на визовия режим за Турция и откриването на нови глави по преговорите за присъединяване, тогава и Анкара ще започне да показва добри намерения“. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Ройтерс“.

Той говори пред група регионални лидери в президентския дворец в Анкара. Ердоган заяви, че Турция вече започва да губи енергия в „преследването на Европа“.

„Турция иска да запази икономическите отношения с Русия, Иран, Китай и страните от Централна Азия на най-високо ниво. Ние не виждаме добрите отношения с Изтока, като алтернатива на тези със Запада и обратно“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС не ФЕС

    1 0 Отговор
    реджеп сега ли разбра че в Европа решенията се вземат колективно. На турски "съюз" не знаеш ли какво означава. В Европа ти не решаваш нищо. Ако и другите са съгласни тогава може. Великобритания и тя не иска другите да решават за нея, затова излезе. Но дали си струва, защото се изкушава от Индия.
  • 2 ХАСАН

    2 3 Отговор
    Задава се нов играч ,нова световна сила !! От регионален Турция става глобален играч и Сащ,Русия и Европа се съобразяват с нея!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Ама естествено, бе Хасане! Путин ти доказа нагледно че живота на ердоган виси на няколко месеца ембарго, а ти пак си знаеш твоята. Виж как вчера се репчеше на Асад, а днес се обяснава че не е искал да каже така.

    ЕС може без Турция и Турция може без ЕС, но ако иска развитие, ще трябва да играе по правилата на по-силните. Турция нито е достатъчно голям пазар, нито има природни ресурси, нито има човешки ресурси и технологии за да се съобразява някой с нея. Колкото по,рано го разберете всички неоосманисти, толкова по-добре за главиците ви.
  • 4 Лафчи

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Каква е родствената връзка на футболистите, т.е. на помачовете с Турция, че получаваш еякулация при споменаване на името и?
  • 5 ХАСАН

    0 0 Отговор
    До кроко-добре де какво лошо има в това един лидер да предлага визия на своя народ.?!Да иска да допринесе с нещо за развитието на човечеството?!От 50 години имаме Русия и Сащ и светът не стана по добро място за живеене. Това че шепа акционери на петролни и оръжейни фирми искат да правят пари страдат много народи от Алепо до Истанбул през Харманли и Атина до Европа!!
  • 6 ХАСАН

    0 0 Отговор
    А турците са си работливи - превърнаха Анталия в най популярната туристическа дестинация-с оръжие?!с насилие?! Нееее-с много труд
Новини по държави: