1 Декември, 2016 20:48 1 303 8

ФБР получи неограничен достъп до компютри по цял свят

  • фбр-
  • компютри-
  • хакери
ФБР получи неограничен достъп до компютри по цял свят - 1

ФБР може да получава достъп до компютри и телефони по цял свят благодарение на поправка във федералния наказателен кодекс, одобрена от Върховния съд на САЩ, съобщиха информационните агенции.

Това ще позволи на служителите на ведомството да взимат от всеки американски съд разрешение за достъп до устройства не само на територията на САЩ, но и в чужбина. Досега агентите на ФБР получаваха разрешение да проникнат в даден компютър или телефон на заподозрени в престъпления лица само от съд, на чиято територия се намира разследваният собственик на съответното устройство, уточнява в. „Сега”.

Сенаторът от Демократическата партия Рон Уайдън три пъти се опитва да спре одобряването на поправката в рамките на последните шест месеца, но всеки път се сблъсква с острата реакция на колегата си от Републиканската партия Джон Корнин. Уайдън обяснява, че въпросната поправка е една от най-големите грешки, които САЩ да направили в последните няколко години. Той получи подкрепа от републиканеца Стив Дейнс от щата Монтана и от колегата си от Демократическата партия Крис Кунс, представляващ щата Делауер. "Не можем просто да дадем неограничена власт за неограничени възможности за достъп до компютрите", заяви и Дейнс.

Законодателната поправка има подкрепата на Министерството на правосъдието на САЩ. От там твърдят, че правителството вече има подобни правомощия и одобрената поправка просто променя процедурата за издаването на съдебна заповед за следене на електронните устройва на заподозрени лица. От ведомството от доста време настояват за промени с мотива, че това ще реши важни проблеми при киберразследванията. Например в момента, когато заподозрян използва технически средства, за да скрие местонахождението на компютрите си, правораздавателните органи не могат да решат кой съд трябва да издаде заповед. Новата разпоредба решава този проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истински тоталитаризъм

    8 3 Отговор
    Истински тоталитаризъм и комунизъм . Точно това е ! Изглежда наистина бъдещето може да се окаже на комунизма .

    Коментиран от #3

  • 2 иго

    12 2 Отговор
    Интересно когато американците нарушават всякакви права и закони никой не мрънка, а ако тов го бяха направили руснаците всички щяха да подскачат!?
    Как се чувствате кеф ли ви е че някакви си там зад океана могат да се упражняват върху вас без да сте техни граждани и без да имате нищо общо с тях !?

    Коментиран от #4

  • 3 Патето Яки

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Истински тоталитаризъм":

    Колелото на историята се върти и ще се върти да окончателната победа на комунизма - каза другаря Георги Димитров.

    Подслушва ни капитализмът засега. Пръстови отпечатъци ще ни вземат на ръцете и краката, камери в спалните и тоалетните ще сложат, пръднеш ли записан си от цру.
  • 4 чудно ни е

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "иго":

    не използвайте ,УМНИКО, гадните американски компютри, смартфони, интернет и НЯМАТЕ ПРОБЛЕМ. да беше измислил ти технологиите, пък сега американците да се почесват. ама не си. не ставаш за нищо,освен за чупки в кръста, научени още през 500-те години живот дупе до дупе с чалмите. АКО НЕ СИ БАНДИТ, ПРЕСТЪПНИК, ТЕРОРИСТ И ЖИВЕЕШ С ЧИСТИ РЪЦЕ И СЪВЕСТ, ЩЕ ТИ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА ,ЧЕ ВЛАСТТА МОЖЕ ДА НАДНИЧА В КОМПЮТЪРА ТИ. другото е руска пропаганда, т.е. тъпня, казано на български.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Лафчи

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "чудно ни е":

    По твоята логика ако не си гей, може да надничаме в задните ти части, няма да го вкарваме, само ще гледаме и няма място за притеснение! Другото е руска пропаганда.
  • 6 бббббб

    1 4 Отговор
    В България всички вият на умряло за нарушени граждански права,ако някой е подслушван ,сниман или проверяван по-телефона или в нета.Полицията неможе един краден мобилен телефон да открие заради бюрократични и законови спънки вкопани в закона под формата на СРС.А,демократична америка вече потребители от цял свят ще контролира и проверява вече законово.
  • 7 onq s konq

    1 2 Отговор
    Моя телефон е с копчета и черно-бел дисплей а компа ми е с уиндоус 98 така че не се претеснявам изопщо !!!!!!!
  • 8 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "чудно ни е":

    и кое точно е американско отфорко? Всичко се прави в Китай, абсолютно всичко.