6 Декември, 2016 14:47 2 294 3

Ситуацията с бежанците е мое задължение

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти

Канцлерът на Германия обеща, че хаосът с бежанците от миналата година няма да се повтори

Ситуацията с бежанците е мое задължение - 1
Снимки: БТА/АР

Канцлерът на Германия обеща, че хаосът с бежанците в Германия от есента на миналата година няма да се повтори, предаде ТАСС.

"Това сега е мое и ще си остане мое политическо задължение и в бъдеще и затова ние работим в продължение на много месеци", заяви Ангела Меркел в реч пред делегатите на конгреса на нейната партия Християндемократически съюз (ХДС), който започна в град Есен. Тя подчерта необходимостта от спазване на споразумението между ЕС и Турция за мигрантите.

Ситуацията с бежанците е мое задължение

Миналата година в Германия пристигнаха около 890 хиляди кандидати за убежище, припомня ТАСС. През последните няколко месеца Берлин затегна правилата за получаване на убежище и обяви няколко държави за опасни. Това означава, че хората, дошли оттам във Федералната република, не могат да очакват да получат бежански статут. Меркел беше и движещата сила зад споразумението между Брюксел и Анкара за мигрантите, припомня Би Би Си.

Германският канцлер Ангела Меркел определи като позор неспособността на международната общност да помогне на сирийския град Алепо. Тя заяви, че отговорност за тежката ситуация там носят сирийският режим и неговите руски и ирански поддръжници, предаде ДПА.

"Алепо е позор за нас. Срамота е, че не успяхме да създадем хуманитарни коридори, но трябва да продължим с усилията в тази насока", заяви Меркел в залата в Есен.

Ситуацията с бежанците е мое задължение

Тя припомни, че срещу споразумението за свободна търговия на ЕС със САЩ по улиците на германските градове са излезли стотици хиляди демонстранти, но ужасяващите бомбардировки в Алепо не пораждат никакви обществени протести, предаде ТАСС.

Очаква се по-късно днес тя да бъде преизбрана за председател на ХДС за девети път. При последния такъв вот преди две години Меркел си осигури лидерския пост с 96,7 процента от гласовете. Това ще й позволи да се кандидатира за четвърти канцлерски мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Deutschland unter allen

    7 1 Отговор
    Германци не й вярвайте на тая, лъже ви и иска да ви изпързаля да я изберете пак за да може да продължи да вкарва още примати докато камък върху камък не остане в любимата ви Германия !!!
    Питайте я като за начло защо наложи медийно затъмнение и цензура след случая с изнасиленото и убито момиче !?!?
    Явно раката й е дълга защото и тук "големите" медии, като бТВ, НОВА и пр. дума не са продумали за този случай вече незнам кой си ден. ЦЕНЗУРА !!! После като избухнат пак бунтове, ще се правят отново на изненадани, като гербаджийка първи сняг !
  • 2 Д'Мин

    2 0 Отговор
    Напротив, казва истината. Познайте, къде ще бъдат прибрани следващата вълна!
  • 3 гост

    4 0 Отговор
    Торба с л---а , няма ли кой да ти пусне едно бренеке най накрая .
Новини по държави: