Last news in Fakti

6 Декември, 2016 16:04 1 676 1

Гръцки съд разреши екстрадицията на трима от турските военни

  • турция-
  • преврат-
  • гърция

Вчера беше отказано искане на Анкара за екстрадиция на други трима от групата

Гръцки съд разреши екстрадицията на трима от турските военни - 1
Снимка: БТА/АР

Съд в Атина издаде решение за екстрадиция на трима турски военнослужещи от общо осемте души, които избягаха в Гърция след осуетения преврат на 15 юли, предаде ТАСС. Вчера беше отказано искане на Турция за екстрадиция на други трима от групата.

Осем турски военнослужещи - трима майори, трима лейтенанти и двама сержанти - се приземиха с военен хеликоптер на летище в град Александруполис часове след неуспешния опит за преврат в Турция. Те веднага поискаха убежище в Гърция, изтъквайки че се страхуват за живота си, но отрекоха да са участвали в опита за преврат. Анкара от своя страна смята, че те са замесени и още от самото начало настоява за екстрадирането им.

Гръцки съд разреши екстрадицията на трима от турските военни

Днес Апелативният съд в Атина одобри искането на Анкара за екстрадиция на трима от военнослужещите по обвинения, че са замесени в опита за преврат, опитали са да осуетят парламентарно заседание и са отвлекли хеликоптер.

Съдът отхвърли обвинението в участие в опит за убийство на турския президент Реджеп Ердоган. Очаква се тримата да обжалват решението, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Ейй, много време им трябваше на тия гръцки съдии, я вижте нашите колко бързо действат ;)!
Новини по държави: