Last news in Fakti

7 Декември, 2016 07:32, обновена 7 Декември, 2016 09:27 2 824 0

Смъртоносно земетресение разтърси Индонезия (снимки)

  • индонезия-
  • земетресение-
  • загинали-
  • разрушения-
  • ачех

Трусът е бил регистриран край бреговете на провинция Ачех

Смъртоносно земетресение разтърси Индонезия (снимки) - 1
Снимка АП/БТА

Силен подводен трус разтресе северната индонезийска провинция Ачех, отнемайки живота най-малко на 52 души, заявиха от агенцията за борба с бедствията, цитирана от АП.

Според властите, най-малко 78 души са били тежко ранени.

Земетресението, с магнитуд 6,5 по скалата на Рихтер, е било регистрирано на 19 км югоизточно от град Сигли на остров Суматра, където десетки сгради са се срутили, съобщи по-рано Би Би Си.

Властите се опасяват, че десетки хора са хванати в капан под развалините им.

Смъртоносно земетресение разтърси Индонезия (снимки)

В спасителните действия са се сключили селяни, войници и полицаи. Най-тежко засегнат е град Мередо, административен център на окръг Пидиджая, в провинция Ачех.

Багерите не спират да копаят, в опит да отстранят големите отломки от рухналите магазини, къщи и други сгради, под които се смята, че има затрупани хора.

Метеорологичната служба на Индонезия заяви, че няма опасност от цунами.

От американската геоложка служба съобщиха, че земетресението е регистрирано на дълбочина от 17,2 км., в 05:03 часа местно време (22:03 GMT във вторник).

Смъртоносно земетресение разтърси Индонезия (снимки)

В столицата на провинцията и в други населени места спасителните и издирвателни операции продължават с пълна сила, а спасителните екипи се надяват, че ще успеят да намерят оцелели под отломките на срутили се сгради.

През 2004 г., провинция Ачех бе опустошена от цунами, причинено от изключително мощен подводен трус, при който загинаха 120 000 души.

Земетресението от преди 12 години, се случи навръх Коледа и бе едно от най-смъртоносните в историята на страната.Смъртоносно земетресение разтърси Индонезия (снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА