7 Декември, 2016 14:28 2 499 0

Пътнически самолет се разби в Пакистан (Видео)

  • самолет-
  • пакистан-
  • изчезна

На борда му е имало над 40 души

Самолет на Пакистанските авиолинии е изчезнал в северната част на страната, съобщи "Радио Пакистан".

По различни информации на борда на машината е имало между 40 и 47 пътници, плюс пет души екипаж. Според представител на местните власти тя най-вероятно се е разбила. Той е заявил това пред "Ройтерс".

Полет PK-661 е пътувал от Читрал до Исламабад. По-рано беше обявено, че той е загубил връзка с контролната кула. Пакистанските авиолинии преди са били обвинявани за пропуски в мерките за сигурност.

Става въпрос за самолет ATR-42. Според местните власти той се е разбил край град Хавелиан.

В момента към мястото пътуват спасителни екипи. Самолетът е излетял от Читрал в 15:30 пакистанско време. Връзката с контролната кула е била загубена около един час по-късно. Войници и хеликоптери вече са били мобилизирани.

Според правителствения служител Тадж Мухамад Кан е малко вероятно да има оцелели след катастрофата. Вече излязоха снимки на пожар и пламъци в планинската зона, където се е случила катастрофата.

Пътнически самолет се разби в Пакистан (Видео)

В момента се работи по локализирането на самолета. Според „Индипендънт“ на борда на самолета е имало 47 души. Стартира наземна спасителна акция. Вече е забелязан пушек в планинска област, над която е минавал самолета.

Местни жители вече са заявили, че са видели как самолетът пада. Забелязани са пламъци и пушек в планините в района. Сред пасажерите е бил Джунейд Джамшед. Той е бивш популярен музикант и настоящ проповедник. Това беше потвърдено и от неговия брат. В списъка на пасажерите се виждат и имената на двама чужденци.

Вече се появи и снимка на списъка с пасажерите.

Пътнически самолет се разби в Пакистан (Видео)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА