8 Декември, 2016 16:08 1 540 6

МИ-6 предупреждава за ново поколение терористи

  • русия-
  • башар асад-
  • терористи-
  • сирия-
  • военни действия-
  • ново поколение-
  • ми-6

Алекс Янгър заяви, че Русия и сирийският режим са в основата на това

МИ-6 предупреждава за ново поколение терористи - 1
Снимка Архив АП/БТА

С бруталните си военни действия в Сирия, Русия и режимът на Асад създават едно ново поколение терористи, което ще бъде заплаха за всички, включително и за Великобритания. Това предупреди в петък директорът на МИ-6, цитиран от в. "Индипендънт" .

"Смятам, че руското поведение в Сирия, заедно с това на дискредитирания режим на Асад ще даде трагичен пример за рисковете на изгубената легитимност, освен ако не променят курса на действията си", заяви Алекс Янгър в първата си реч като генерален директор на британското разузнаване.

"В Алепо, Русия и сирийския режим се стремят да направят пустиня и го наричат мир", продължи той. "Определяйки като терорист, всеки, който се противопоставя на брутално правителство, те отблъснаха точно онази група, зад която трябваше да застанат, за да бъдат победени екстремистите... Не знам какво ще ни донесе следващата година, но знам едно — ние няма да сме в безопасност, освен ако не се сложи край на гражданската война.“

Изказването на Янгър, застава в противоположния ъгъл на мнението, изразено от Доналд Тръмп и съветниците му, които се възхищаваха от действията на Владимир Путин в Сирия и видяха Русия като свой бъдещ съюзник в борбата срещу Ислямска държава и останалите ислямистки терористични групи.

Той също така отправи остри критики към държавите, които използват кибератаки и други форми на хибридна война, за да подкопаят демокрацията.

Според Янгър, светът е уязвим заради създадените връзки, които са сърцето на глобализацията и могат да бъдат използвани от държави с враждебни намерения, които искат да омаловажават и отричат истината. Това става с помощта на редица средства като кибератаки, пропаганда или подкопаване на демократичния процес.

"Рисковете, за които става въпрос, са дълбоки и са основна заплаха за нашия суверенитет. За тях трябва да бъдат загрижени всички, които споделят демократичните ценности", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    22 2 Отговор
    Терористите от ЦРУ и МИ-6 няма да имат водеща роля в Сирия .И явно много ги боли.
  • 2 КККК

    21 1 Отговор
    Колко болни хора на този свят.Мъка голяма.Как само не казахте, че и небостъргачите те ги свалиха навремето.Има един терорист и това е САЩ или по-скоро една група за ,които военните действия означават много пари в банковите им сметки.Защо никой не коментира с какво оръжие воюват от идил.Защо никой вече не пита къде отиваха конвоите от цистерни с петрол.Кой търгуваше с тях???За сметка на това вече се внушава как едва ли не руснаците са новите талибани,че дори по-лоши.Изглежда някой на запад съвсем изперка.
  • 3 Бай хой

    6 2 Отговор
    Кой ми .ра в гащите???
  • 4 по темата

    6 0 Отговор
    Англосаксонските изроди са най-големите терористи и създатели ва Идил, затова трябва своевременно да бъдат неутрализирани, където бъдат видени, и по всякакъв начин, като това ще се смята за хуманно дело към човечеството.
  • 5 кроко

    4 2 Отговор
    „те отблъснаха точно онази група, зад която трябваше да застанат, за да бъдат победени екстремистите”

    От няколко десетилетия виждаме как всякакви демократи и световнижандарми застват зад една група в името на нещо си, я на демокрацията, я на човешките права, я на иноном свобода... а реално използват едните за да се борят срещу други, които не са им удобни. В Сирия руснаците нещо не им се вързват на играта, щото са си научили урока от Афганистан и западните пиявици ги е яд! Айде оставете света малко на мира и да видим какво ще стане.

    п.п. диди няма ли да се появи с някоя малоумна констатация по темата?
  • 6 смолата

    0 0 Отговор
    Абе тия измекяри няма ли вече да си тръгват от ЕС. И германците им го казаха, и французите им го казаха: -Тръгвате си?; Айде - чао!... А те милите - Да, тръгваме си, ма ся точно не можем, ще изчакаме някоя друга година, иначе сме сериозни - тръгваме си, ма не ся, а после! МАХАЙТЕ се от ЕС, нека Шотландия се отцепи (което ще стане) и най-голямата ви грижа ще са не терористите, а как останахте една смешна островна държавица тръгвайки от империя, в която слънцето никога не залязва. Лигави капиталистически боклуци!!! Аман!!!
Новини по държави: