Last news in Fakti

8 Декември, 2016 18:40 1 133 1

Румънският министър на образованието сложи лимит на времето за училищни домашни

  • румъния-
  • министър на образованието-
  • ученици-
  • домашно-
  • домашна работа-
  • учене-
  • време-
  • заповед

Според министъра учителите крадат от свободното време на учениците

Румънският министър на образованието представи заповед, която слага горна граница на времето, в което румънските ученици ще трябва да пишат домашните си след училище, пише изданието Romania Insider.

Заповедта постановява, че задължителната домашна работа, не трябва да отнема повече от един час за учениците в началните училища и до два часа за тези в гимназиите. Освен това, румънските деца вече няма да получават учебна работа за ваканциите, съобщава местният информационен сайт News.ro.

Времето, което учениците средно прекарват над учебниците, в училище и у дома, трябва да бъде между 5 и 8 часа на ден, се казва още в министерското постановление, подписано на 28 ноември.

Образователният министър Мирча Думитру обясни, че решението му има за цел да не позволи на учителите да злоупотребяват със свободното време на децата.

"Вървим по грешен път, придържайки се към този подход на непрекъснато даване на допълнителни задачи за домашно на учениците. С този подход само се опъват нервите на учениците и те се отдръпват от образованието", заяви той.

Освен, че е задължителна, заповедта не предполага да бъдат налагани санкции срещу онези, които не я спазват.

Някои родители смятат, че идеята е добре, но се опасяват, че заповедта ще бъде приета доста сериозно от някои учители и те биха могли да залитнат в другата крайност и да спрат да дават каквито и да е домашни на децата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Браво!Така се правят реформи,а не като при нас с източване на пари под всякаква форма и начин.А,поколението остава не грамотно.
Новини по държави: