Last news in Fakti

10 Декември, 2016 12:19 1 760 8

Москва обещава подкрепа на Белград за Косово

  • белград-
  • сърбия-
  • косово-
  • русия-
  • подкрепа-
  • стабилноост-
  • сергей лавров

Сергей Лавров ще посети Белград на 12 и 13 декември

Москва обещава подкрепа на Белград за Косово - 1
Снимка Архив

„Особено внимание в руско-сръбския диалог се обръща на подкрепата на мира и стабилността в Балканския регион и преди всичко в рамките на косовското урегулиране. Сърбия както и преди може да разчита в пълна мярка на подкрепата на Русия за защита на своя суверенитет и териториална цялост по отношение на Косово“. Това се казва в съобщение на руското външно министерство.

Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети Белград на 12 и 13 декември.

През август външното министерство на Сърбия призова страните, признали Косово, да преразгледат своето решение, а през юни Русия определи като противоправни опитите Косово да бъде включено в международните структури.

Стокообменът между Русия и Сърбия през 2015 г. е 1.6 милиарда долара, което е с 22 % по-малко в сравнение с 2014 г. Инвестициите на Русия в Сърбия, включително и чрез трети страни, са 3.9 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 видовден

    10 3 Отговор
    Много бой ша ядат мюсюлманите в Косово, ама много

    Коментиран от #2

  • 2 Лафчи

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "видовден":

    Случая Косово утече! Няма вече връщане назад. Да благодарим на атлантикоГейците, че създадоха прецедент.
  • 3 Гост

    8 4 Отговор
    Сърбите се борят за тази територия въпреки че е под въпрос , а нашите национални предатели в управлението не съм чул да повдигат въпрос за осакатената ни държавна територия и за мЪкедония . Разстрел за предателите .............

    Коментиран от #5

  • 4 Митака

    5 1 Отговор
    билилисте там?там няма христианско население.За съжаление е така и в Германия и Франция.Ислямът превзема Европа и не с "бой",а със секс.Размножаватсе 20-50 пъти повече от нас ,и до 50г ще имат тотално численно плевъзходство.но това е нормално в природата.Защо,мислите са изчезнали неандерталците,и римляните.Наред сега е западната цивилизация.
  • 5 стратокастър

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Русия отдавна я хариза на любимата си Сърбия !!! Даже затваряха хората в Белене че не признават "македонския " език -лично руснаците се занимаваха с тия мръсотии !!!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "стратокастър":

    А през това време западняците начело на Чърчил не искаха да съществува държава Бъргария! Така ли беше Стратокастрираний?
  • 7 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "стратокастър":

    Чърчил зачерква България с червено. В началото на 1942 г. той държи реч, в която казва, че българите са грешен народ, три пъти през годините се озовават срещу англичаните и затова трябва да бъдат наказани. Чърчил ни наказва 2 пъти - с бомбардировките през 1943-1944-а и след това в Ялта - с подписаното споразумение след войната, когато дава България в сферата на влияние на СССР и на Сталин.
  • 8 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    косово никога не е било сръбска етническа територия ,дори при влизането му в сърбия през 1912 година албанците са мнозинство,а сърбите се изселват в последствие колконизираики готините български територии в маедония и същите такива в хърватско и воиводина.днес в косово сърбите са под 10 процента и им е на сметка че се отделиха ,само сгрешиха че не замениха северно косово за долината на бояновац .ако чисто хипотетично косово се върне в сърбия тва ще доведе до нова вълна на насилие и ще згубят наи-много сърбите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания