11 Декември, 2016 22:21 1 739 1

11 декември: Светът в снимки

  • снимки
11 декември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Традиционните предколедни фестивали и базари в Германия са в разгара си. Във връзка с това, днес по улиците на Мюнхен плъзнаха страховити създания, които участваха в ежегодния парад в чест на Крампус — герой от фолклора, който може да бъде описан като злия двойник на Дядо Коледа. Той е полу-козел, полу-демон и наказва всички деца, които не са били послушни през годината.

11 декември: Светът в снимки

В украинската столица Будапеща се проведе тринайсетото издание на Големия благотворителен маратон "Дядо Коледа", в който се включиха стотици полуголи унгарци, облечени с коледни шапки и бански костюми.

11 декември: Светът в снимки

Испански активисти, обявяващи се в защита на правата на животните, организираха гол протест в центъра на Барселона, обявявайки се срещу използването на кожи в текстилната промишленост.

11 декември: Светът в снимки

Голям горски пожар, причинен от човешка грешка, горя днес в планината Требевич, в Босна и Херцеговина. Местни земеделци палели стърнища на нивите си, когато изгубили контрол над пламъците.

11 декември: Светът в снимки

В Румъния и в Македония днес се проведоха парламентарни избори.

11 декември: Светът в снимки

Скулптура на Нело и Патраш, главните герои от детския роман "Фландрийското куче, написан от британско-френската авторка Уида, се появи на площада пред катедралата в Антверпен, Белгия. Неин създател е белгийският скулптор Батист Вермюлен.

11 декември: Светът в снимки

Папа Франциск днес излезе на балкона на своето студио, за да изнесе слово пред вярващите, събралите се на площад Свети Петър, във Ватикана.

11 декември: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офф

    4 0 Отговор
    Цитат от статията: "В украинската столица Будапеща" - и от кога Будапеща е столица на Украйна?