12 Декември, 2016 17:51 1 539 6

Чомски сравни победата на Тръмп с митингите на Хитлер

  • ноам чомски-
  • доналд тръмп-
  • адолф хитлер-
  • митинги-
  • фашизъм-
  • сравнение-
  • сащ

Какво е общото между Тръмп и Хитлер?

Чомски сравни победата на Тръмп с митингите на Хитлер - 1

Американският професор по лингвистика Ноам Чомски сравни победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ с митингите на Адолф Хитлер.

„Достатъчно възрастен съм, за да съм слушал речите на Хитлер и Нюрнбергските митинги. Не разбирах думите му, но тонът и реакцията на тълпата бяха достатъчни, за да оставят в мен незаличими спомени“, заяви Чомски, цитиран от „Индипендънт“.

Американецът добави, че случилото се на американската политическа сцена и това, което става в Европа, е събудило спомените му. Той определи като плашещи събитията в световен мащаб.

Ноам Чомски смята, че има вълна на разпространение на фашизма в Европа в последно време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 234

    7 3 Отговор
    Подготвят почвата за убийство на Тръмп...Всеки ден оплюват го и после ще кажат -ами той го заслужил куршума...
  • 2 Kcaniba

    12 4 Отговор
    По времето на Хитлер, САЩ са били расистко - жидовска демокрация!!
    Нигерите са нямали правото да се хранят на обществените места, да се возят в градския транспорт с белите, никакво висше , същуствуване само в гетата и т.н.
    Г-н Чомски вероятно го е забравил!!!
    Расистката Америка с какво се е отличавала в расизъма си от Хитлеровия нацизъм!?!?!?!
    Да не говорим за Обамабанана, дето не е спрял да цитира Хитлер 8 години- за изключителността на нацията!!!
    А това е вече нацизъм!!!!
  • 3 анализатор

    4 0 Отговор
    този професор е точно еврей щом прави такива сравнения
  • 4 САЩ създаде Федералният Резерв 1913

    4 0 Отговор
    ФР на САЩ е частна организация. ФР отпуща доларите за ползване от държавата. САЩ нямат своя валута. САЩ плаща лихва - такса за отпуснатите и от ФР долари. От друга страна всеки гражданин в САЩ плаща такса на ЧаСтната организация наричана Федерален Резерв. ФР предизвика Първата Световна война1914 за да сломи конкуренцията и'. Конкуренти и бяха Германия и Русия.След войната 1918 Германия и Русия подписаха в Париж прекратяването и' НО САЩ НЕ! Защо? САЩ подписаха пакта едва през 1920 г. Защо ли? Защото пакта за капитулация на Германия предполагаше ограничаване на военните възможности на същата за повтаряне на този сценарии. ДА АМА НЕ! Две години ФР, Алан Дълас, Прескот Буш/дядото на Джордж Буш/, Рокефелер, Форд и Ингилизите Ротшелдер, Вартбург и Уол стриит полагаха ОСНОВИТЕ на ВТОРАТА Световна Война. Само за 10 15 години Германия създаде с финансови капиталовложения от изброените НАЙ - съвременната армия. Един милион и 400,000 души облечени заплатени нахранени , снабдени с въоръжение невиждано в света армия. Семействата им обезпечени! КАК става тъй? МАГИЯ ли е или Чудо? Не не е! А е поредната КОНСПИРАЦИЯ! Война Германия с Русия. След войната Чърчил планира вероломно нападение на Русия с участие на оцелелите немци, Англия и САЩ с използване на Атомно оръжие. САЩ опита оръжието но не посмя да го ползва. Русия имаше същото. САЩ започна в Кореяпробна война с Русия.
  • 5 Империя на злото!

    4 0 Отговор
    САЩ не успя в Корея и днес войната не е приключила. Защо? САЩ живее чрез войни и международни конфликти. После дойде Виетнам, Камбоджа , Афганистан,Ирак и ПЕРЕСТРОЙКАТА, Арабска пролет, Розите в Грузия 2003 + война с Русия в 2008. После Оранжевата революция в Украина 2004 + войната на Донбас и с Русия 2014. После дойдоха Лалетата в Киргизстан 2005 и американска база на нейна територия, вътре в сърцето на Русия. После в 2011 Бялата -снежната революция в Русия , в 2009 - Зелената революция в Иран огън отново около Русия. Всички бивши СОЦ в НАТО - чудесен консумативен материал за трепане с Русия. И всичко в името на ФР РУШИ и ВЛАДЕЙ! А къде е тук Германия? Да Германия е тик в кюпа. Пелна с таралежи от Близкия. Германия вече шанс няма. А ЕС. Той е обречен без Германия. ЕС е нещо ка то СССР и СОЦА. Падна СССР падна и СОЦА. Падне ли Германия ще падне и ЕС. Кой печели? ФР. Няма КОМКУРЕНЦИЯ. ФР ще диктува и владей. Всичко в името на човека но човека в САШ. А за евреите през втората световна , може ли да отговори някой, като толкоз са хуманни янките, защо затвориха достъпа на евреите до САЩ а ги предоставиха на Хитлер. Защо никой не вижда като гледа? Историята е страшна, жестока, мръсна и кървава. Единствената надежда на някаква правда и справедливост е да си с Русия колкото и недостатъци да има. Но нима Запада я е оставил Русия да живее в мир и да се развива нормално? Защо войните са с богатите на петрол араби и богатата на ресурси Русия? Защото там няма хора.
  • 6 Хора има само в САЩ и Англия

    1 0 Отговор
    Другите са аргати векове. А ние не виждаме този факт. Ще платим скъпо за късогледството.