Last news in Fakti

14 Декември, 2016 20:33 1 675 10

Путин и Ердоган с план за Алепо

  • алепо

Двамата президенти обсъдиха по телефона ситуацията в полуразрушения град

Путин и Ердоган с план за Алепо - 1
Снимка: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган са се договорили в телефонен разговор да положат съвместни усилия за започване на евакуация на цивилните и опозиционните сили от източната част на Алепо възможно най-скоро. Новината предаде ТАСС, като се позова на източници от Кремъл.

Путин и Ердоган са подчертали необходимостта да се предотвратят нарушения на примирието, което бе постигнато с посредничеството на Турция и Русия вчера. Евакуацията бе блокирана рано днес, след като Иран постави нови условия, а правителствените сили и бунтовниците възобновиха сраженията.

Ердоган е казал на Путин, че Турция е готова да вземе всички възможни мерки, за да осигури временен подслон и хуманитарна помощ след отваряне на коридорите за евакуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    14 1 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: Турция е готова да вземе всички възможни мерки, за да осигури временен подслон и хуманитарна помощ след отваряне на коридорите за евакуация..."
    С други думи Ердоган ще си прибере наемниците, които прати да убиват в Сирия, а Европа ще му даде 6 милиарда за да ги храни. След което той ще ги прати в същата тая Европа да убиват и там. На това му се вика "евакуация на цивилни" и "хуманитарна помощ".
  • 2 Българе

    16 3 Отговор
    Тия наемници бяха подготвени в ЦРУ центровете в Турция от немски, френски, английски и американски военни специалисти..Целта им беше да се смени режима на Асад и да се махнат руските бази от региона.. Плана щеше да успее ако Русия не беше се намесила.. След това запада направи завой и сметката остана да плаща Ердоган.. Толкова е просто

    Коментиран от #5, #7

  • 3 ссс

    4 15 Отговор
    Опс, Ердо и Вовата аверчита, все едно Асан и Иванчо, копекаджийските тролчита пак бесни !
  • 4 Варна

    6 6 Отговор
    Какво в същност виждам аз...
    Ер Доги Дог се оглежда на къде духа вятъра! А вятъра духа в последно време от север...
    І.- Какво цели Путин?
    - Путин цели да покаже на Америка "Кой - Кой е". - Руската мечка е кротка, но все пак е Мечка!
    Решителността на Руснаците в бойните действия на територията на Близкият изток и Украйна може да я превърне в новият световен Цербер. Защо? - А ми просто е! На всички им омръзна арогантното поведение на САЩ. В това отношение Руснаците са праволинейни и доста решителни в действията си. Така че в общи линии всички ги приемат добре освен тези които ядат бой от тях!
    ІІ- Какво цели Ер Доги?
    - Ми един път цели парите на Руснаците. Второ ако имат Руското разположение ще получат "доброто" да правят каквото пожелаят на арабският континент. Трето - Ще намали влиянието на САЩ и ЕС. - Руснаците са голям консуматор на всичко. Общият бизнес ще му отвори врати във всички посоки.
    Четвърто- Ер Доги не желае Кюрдска държава на границата си. Това ще докара рано или късно до отделяне на територии то турската държава. Кюрдите са много на брой и видимо си искат своето.
    Въобще ползите за М....лите и Руснаците в този случай са много
  • 5 Ал Купоне

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Българе":

    Запада направил завой казваш..) А защо за руския завой не спомена ? Преди 5-6 месеца те бяха най-големите врагове с турците , а сега вече станаха съюзници и първи приятели. Ако на тази снимка отгоре, заедно с Ердоган седеше Боко, Меркел или Оланд , те за теб и другите тролове щяха да бъдат, долни гнусни предадетели и американо-турски подлоги, които полържат мюсюлманите. Но щом е Путин, не, той не е такъв, той е супер , а запада прави завои ! Не е ли така троле ?
  • 6 909 БЪЛГАРИЯ

    2 9 Отговор
    Ей това е пак заедно Русия просто НЕ може без фесовете ! и 5 Су-24 да им свалят турците пак ще платят на тавариша Путин и пак заедно ! Русия е като фурнаджийска лопата !
  • 7 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българе":

    Хасане, без значение дали Ердога си е правил сам сметки без кръчмаря, или пък западните му партньопри, действащи на принципа "като ни трябваш сме с теб, като не ни трябваш ти спретваме кървав преврат", са го подлъгали, никойне го е карал да прави на сила каквото и да е, нито да подкрепя терористите в Сирия, нито да им купува петрола! Не мислиш ли че е справедливо да си шплати сметката, а Хасане?!

    Най-малкото тоя човек е опасен за региона, защото след като веднъж е предприел подобни дестабилизиращи действия спрямо съседни държави, може да го направи пак.
  • 8 Хасан

    1 3 Отговор
    Това е дипломация, това е лидерство.. Запада няма лидери, няма и нещо което да предложи на арабите.. А и арабите видяха двуличието на Запада, нерационалнгстта на Запада.. Направиха натиск на най бедната страна в Европа да има доход от Южен поток...защо?! Нали има пазарна икономика,ттърсене, предлагане, ефективна логистика... Всичко това са глупости ако не са в интереса на "демократичния"Запад
  • 9 Хасан

    1 2 Отговор
    Кроко, всичко това в Сирия беше заради руската база и руската политика в региона.. Да Запада искаше да създаде кюрдски държава и тя щеше да има една цел -дестабилизация на антизападните държави като Сирия,Иран..а защо не и Турция.. Или повече кръв, повече продажба на оръжие

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.