15 Декември, 2016 18:28 2 548 13

Башар Асад: Алепо е освободен (Видео)

  • алепо-
  • башар асад
Башар Асад: Алепо е освободен (Видео) - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийският президент Башар Асад обяви, че град Алепо е освободен и приветства победата на сирийските сили над сирийските бунтовници. Държавният глава поздрави сънародниците си заради това събитие, предадоха световните агенции.

"Искам да ви уверя, че днес се пише историята на страната", каза Асад в кратко обръщение към народа, качено в акаунта му във Фейсбук.

Башар Асад: Алепо е освободен (Видео)
Снимка: БТА/АР

"С освобождаването на Алепо, може да се каже, че ситуацията се промени не само за Сирия, но и за региона и за целия свят", каза Асад. По думите му вече ще може да се говори за "преди Алепо" и "след Алепо". Асад заяви, че за освобождаването на Алепо всеки гражданин на Сирия е имал своя принос.

"Упорството и решимостта на жителите на Алепо, упорството и решимостта, демонстрирани от целия сирийски народ, доведоха до този успех", каза още сирийският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sadam

    12 1 Отговор
    Bravo
  • 2 стоян георгиев

    0 13 Отговор
    правилното изказване е завладян след като бе разрушен и гражданите му прогонени или поне тези в източната му част.победата на асад е плод на руско- иранската подкрепа и абдикацията на запада от потдръжката на бунтовниците,вследствие тяхната тотална радикализация.от тази победа асад нищо не спечели освен един разрушен град.дори бунтовниците дето го защитаваха няма да бъдат неутрализирани,а от 4000-5000 в началото на офанзивата сега около 3500 се изтеглиха към други зони.тревожното е че ердоган и путин се споразумяха и путин започна да защитава турския интерес за сметка на европеиския и американския,но тва е очаквано за путин и руснаците.те биха подкрепили и идил срещу белия свят.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Бай хой

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Десо ма, я кажи сега кой град е освободен по напред Мосуль или Алепо? Какви ги плямпаше от месеци насам?

    Говориш за бунтовници а нищо не споменаваш за тези от ан нусра и идил. Нищо не споменаваш и за обстрела който тия главорези извършваха срещу източните квартали.

    ѝНякак с половин уста споменаваш че се пропускат така наречените бунтовници в това число и ан нусра и идил и че това става с искането на вашингтон и ню йорк. Така че единственото вярно е че джахидистите се дислоцират, трябваше да упоменеш и кой се застъпва за тях, кои са им инструкторите. Кво само плещиш за бунтовници и борци против законно избрания Асад.Нищо не споменаваш и какво знаме развяваше свободната опозиция и какво се развя сега там.

    Коментиран от #5

  • 4 Бай Коста

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Стояне, спорили сме много пъти. Сега съм само частично съгласен с теб. Сам казваш, че гражданите от борци за демокрация са се радикализирали /ислямски/.
    Демокрацията е забравена, ислямизация не трябва да има.
    Приветстваме победата, макар да знаем, че щастието няма да дойде, поне не скоро.

    Коментиран от #6

  • 5 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    кво да ти кажа ,мосул след двумесечна офанзива е превзет вече на половина,а в алепо битката се проточи години.може да пуснеш да гледаш и как се освобождава мосул,как местните са подсигурени с лагери до града,колко са разрушенията ,загиналите и т.н.,може да провериш кои влязоха да освобождават мосул ,а именно сунити от ирак,а не шиити и кюрди за да се избегне верския сблъсък.иначе инструктури в ал нусра да основно боици от русия тa ми кажи от кого са учени?
    и чакам отговор на въпроса ми.защо руснаците дават коридор на радикалните защитници на алепо ?ще ми отговориш ли?
  • 6 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Коста":

    при воина баи коста демокрацията умира лесно за съжаление!тва бе и целта на руснаците .сега в алепо стана както го искаха ,а именно всички котки вече са сиви.тва е тактиката на путин ,да се радикализира цялата опозиция на асад за да няма алтернатива различна от диктатора.още с идването те декларираха ,че ще се движат в тази посока за което аз многократно писах.ето получава се ,но тва ще бъде бумеранг и за русия ,щото сирия се очертава като нов афганистан за руснаците.жалкото е за сирииския народ,които искаше само да бъде свободен,но стана жертва на геоинтересите на русия и ислямистите.европа се потдаде на популизма и дребнавите си интереси ,сащ също ,което ги накара да изоставят или поне да отстъпят пред тираните.,но трябва да се намери решение щото работата не може да бъде оставена така.асад не е равновесно състояние на сирия ,а русия и иран няма как да станат донори на следвоенна сирия,което пак ще доведе европа и сащ в позиция да вадят кестените от огъня,но за съжаление огъня става все по-горещ и по всеобхватен,особено като турция се обърна срещу съюзниците си и се съюзи с русия.та трябва спешно европа и сащ да се мобилизират,но европа е разидинена ,а в сащ се настани идиот начело на страната, с други думи ситуацията е много опасна.

    Коментиран от #7

  • 7 раптор

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Демокрацията се е зародила в Древна Гърция по-време на война. Съществувала е по време на войни! Отдръпни се от компютъра...
  • 8 капиш

    5 2 Отговор
    Браво, успех!
  • 9 Очо

    7 0 Отговор
    Тоя Стоян сьвсем е откачил...Като го чета се вижда че е готов да сложи чалмата и да отиде да защитава демокрацията заедно с главорезите.. Каква демокрация там бе Стояне-говориш празни приказки като политиците...според теб излиза че джихадистите са демократи,а руснаците ги унищожават затова??? Не ставай смешен ами отивай там-и без това нямаме нужда от такива като теб...
  • 10 Хасан

    0 4 Отговор
    Злото пак победи.. Да ви е честито.. ИРАН,Русия,Сирия победиха САЩ,Европа иТурция.. Ха да ви е честито.. Не подкрепяте демократична Турция а сега подкрепяте Иран...

    Коментиран от #13

  • 11 Хасан

    0 4 Отговор
    Турция пак доказа че е решаващ фактор в региона,че побеждава тая страна която Турция поддържа. ако Запада не подкрепяше ПКК тероризма, ако не бяха се опитали да направят военен преврат срещу демократично избран президент то нямаше да прави завой към Русия и да върне Русия в голямата игра. И сега ще имаме пак двуполюсен модел и това е изгодно за Турция
  • 12 помашки момък

    4 1 Отговор
    Това помачовете не хора! Да клекнеш пред Ердо с широко отворена уста!
  • 13 Kcaniba

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Иран не ни е клал и Русия не ние клала!!!
    Победило е доброто!!
    Ти си азиатец и е рдно да ти е кофти!!
    Ние се индо-европейци от ариански клон - Вавилон, Персия, Иран - това са ни корените, гените, цивилизациите!!!
    Анадъу туркменче)))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания