17 Декември, 2016 08:42 3 374 28

Обама в атака: Русия е по-слабата страна

  • барак обама-
  • сащ-
  • русия

Той отново обвини Кремъл в хакерски атаки

Хакерските атаки срещу Хилари Клинтън са били одобрени от най-високите нива на руското правителство. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от „Ел Ей Таймс“.

Обама отново обвини Кремъл за хакерските атаки срещу Демократическата партия по време на президентската кампания на Хилари Клинтън. Той подчерта, че е уверен в информацията, която му се предоставя от американското разузнаване.

„В Русия не се случват много неща без Владимир Путин. Руснаците трябва да разберат, че можем да направим някои неща за тях.

Ние ща дадем нашия отговор. Той няма да е публичен, но ще е методичен. Това трябва да се разбере.

Руснаците не могат да ни отслабят. Те са по-слабата страна. Тяхната икономика не може да произведе нищо, което някой да иска да купи, освен нефт и газ. Те нямат иновации. Те няма как да ни се опрат, ако не изневерим на своите ценности“, заяви Обама, цитиран от Politico.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    7 32 Отговор
    даже и в кремъл са разбрали че са загубили за пореден път.сега търсят начин за някаква по достойна капитулация,без разпад на русия.това не е възможно,защото нито демографски,нито икономически могат да задържат териториите с преобладаващо не руско население,65% от русия.
  • 2 НАЧО

    7 35 Отговор
    русия е бита карта
  • 3 Лафчи

    35 2 Отговор
    Сутрешния хумор е здравословен!
  • 4 Антонов

    3 19 Отговор
    за това пък,рашастан убедително печели класацията за страна с най голямо социално неравенство,1.5% притежават 60% от националното богатство,зад тях са бруней,индия чили. също убедително водят по аборти разводи алкохолизъм спин криминални престъпления
  • 5 бббббб

    30 2 Отговор
    Уж е слаба и фалирала,но повлияла на изборите в Америка.Разполага се въоръжение, около нейните границите в Европа . Нещо май доста лъжат янките и се запасяват с памперси.
  • 6 църо

    3 25 Отговор
    впутин отива при милошевич и кадафи

    Коментиран от #20

  • 7 нинова

    4 19 Отговор
    русия е във фазата на ссср от 80-те години.в северен кавказ властта се крепи на военни гарнизони,там практически вече няма руско население.в поволжието става същото. татарстан вече си имат президент парламент и конституция.башкирия ги следва.якутия не желае да издържа олигархията в москва.това няма как да го спреш с ракети и самолети.същото стана със ссср
  • 8 незнайко

    28 3 Отговор
    ПРОПАГАНДА, ПРОПАГАНДА и пак ПРОПАГАНДА. Това е демокрацията, да промива мозъци. След обединението на Германия нищо добро не се е случило в Европа. Само разпад и анархия в бившите социалистически държави. Мотото на САЩ е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.
  • 9 сашо

    5 15 Отговор
    Димитър Талев е казал,че последния комунист на замята ще умре във България. По някои от коментарите НА НЕЗНАЙКОВЦИ съдя,че е бил прав.
  • 10 хистори ченъл

    28 5 Отговор
    Той и Хитлер така си мислеше!!! Резултатът е ясен на всички, а близо 70 г по-късно любимия му велик Райх е на път да се превърне в ислямски халифат! И тогава руснажите са били финансово, технологично и социално на много по -ниско ниво от германците амаааа... Греда!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 трололюбец

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "хистори ченъл":

    Хистори ли си , лъжи-мажи ли си ,ама си объркал яко каналите , а любимците ти толкова гие срам от ей това , че вече над 70 г. го крият като бивша девственица кой и е първия :
    https://bg.rbth.com/2015/04/27/po-vreme-na-voynata-sssr-e-poluchil-ot-zapad-pomoshch-na-stoynost-130-mlrddolara_95065
  • 12 законен

    3 17 Отговор

    До коментар #10 от "хистори ченъл":

    И с какво точно е по-добър от Хитлер човек , който единнственното което може да измисли е да плаши света с ядрени бомби , щото нищичко друго не умее , даже петрола и газта си не може да продаде като хората , ами трябва да мисли хиляди схеми за да ги пробута на завишени цени , щото не може и да ги извади от земята без западните технологии и финансиране
  • 13 Истината

    11 0 Отговор
    Една малка забележка към "трололюбец". Това са данните от източниците на доставките за СССР. Но никой от тях не споменава,че около 2/3 от доставките са потопени и предотвратени от германците в Северно море. Тук важи правилото че : "Който пише историята,той пише истината"!
  • 14 1234

    6 0 Отговор
    Няма ли някой хакер да удари тия реклами дето излизат и пречат на това което отварям,аман от глупостите им.Да си направят рекламата на своя страница и който иска да си я отвори,какво се пъхат на всякъде.Аз да знам как ще ги напъхам в кучи г.з навлеците.

    Коментиран от #15

  • 15 Яндекс Браузер

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "1234":

    Отваряй сайта с Yandex Browser - там си блокираш рекламите, но не ти излиза съобщение да ги изключиш, което да ти пречи да четеш новините! АДблока го засича на други браузери, обаче на Яндекс няма проблем. Пиши дали си се справил. Поздрави!
  • 16 112

    12 2 Отговор
    Обама може само да шикалкави, видяхме го в как 8 години приказва срещу Путин и накрая нищо. Толкова са му силите, още малко и Тръмп ще сближи двете страни.
  • 17 Kcaniba

    11 3 Отговор
    По-слабата страна - Осаабанана ще си ходи вдругиден!!
    Да бе имал чест и достоинство,но той си е с робско нигерско мислене, та да върне Нобела за ир, че съвсем го е опорочил....
    Русия е по слабата страна, са думи на заинаващия, унизен и загубил президент...
    Така че, имащият очи - да види!!!
  • 18 Бай хой

    16 2 Отговор
    Що е то по-слаб и по–силен?

    Всеки може да се определи като колко си иска силен. НОООО.

    В реалния свят по–силен е този които побеждава. За сега всички виждаме кой печели битка след битка.

    Коментиран от #19

  • 19 Доктор Ох Боли

    3 9 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    .... ха ха ха...и кой? ..... Може би Русия а?..... ха ха ха.....
  • 20 БУМ БАМ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "църо":

    НЕ ТОЙ ЩЕ СИ ОТМЪСТИ И РЕВАНШИРА ЗАРАДИ БЕЗКРАЙНОТО СИ ТЪРПЕНИЕ.
  • 21 KROMI

    9 2 Отговор
    Опомнете се ... Толкова ли сте слепи ,че не искате да видите ,че това е последния опит на тоя нещастен негър /дето управлението му е пълен провал/ да скара Русия със САЩ . В момента прави всичко възможно да сее раздор между Тръмп и Путин ,щото ако отношенията им се затоплят ще стане ясно ,че демократите в САЩ са нищо повече от долнопробни популисти. Ама какво да искаш от хора които направиха един м....л президент...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 „Те няма как да ни се опрат“

    2 3 Отговор
    На всички: Честити светли Християнски Празници!

    Коментиран от #27

  • 26 Доктора

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "„Те няма как да ни се опрат“":

    Споко уе .. ха ха ... ха ха....Ми Русия е по-слаба така си е.... Ама....ти България ли защитаваш или Русия? ха ха.....Аз не знам кой режим/ строй е забранявал религията .... ха ха ха.... дето цитираш Матея...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тошибиян

    2 0 Отговор
    Тяхната икономика не може да произведе нищо, което някой да иска да купи, освен нефт и газ. Те нямат иновации.

    Супер и затва пазаруват ракетни двигатели рд 180 кат невидели хахахахахахах и затва всячески искате да се докопате до ресурсите им..