17 Декември, 2016 15:19 1 274 2

Меркел изпраща съветника си при Тръмп

  • ангела меркел-
  • съветник-
  • доналд тръмп

Той трябва да обсъди плановете за външната политика на новия президент на САЩ

Меркел изпраща съветника си при Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел ще изпрати своя съветник по външната политика в САЩ за разговори с Доналд Тръмп, съобщи „Шпигел“.

Кристоф Хюсген ще разговаря с Тръмп за плановете, които новият президент на САЩ има за външната политика на страната. Основни теми на разговорите ще бъдат отношенията с Русия и НАТО.

Очаква се и среща със съветникът на Тръмп по отбраната – Майкъл Флин. В Берлин са обезпокоени от плановете на новия президент за сближаване с Русия. Има опасения и за бъдещите отношения на ЕС със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    3 0 Отговор
    Поредното доказателство че Меркел е пудел на САЩ.
  • 2 изток- запад

    4 0 Отговор
    Щеше да е супер интересно, ако можеше да чуем мислите на Тръмп относно тая бабичка. Обаче от пегели едв ли щеше и една дума да се разбере... Пииииииип Пиииииип...
Новини по държави: