Last news in Fakti

19 Декември, 2016 08:35 3 045 8

Кисинджър: Путин е като герой на Достоевски

  • хенри кисинджър-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • достоевски

САЩ трябва да отвърнат на хакерските атаки на руснаците, заяви Кисинджър

Кисинджър: Путин е като герой на Достоевски - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър заяви, че Владимир Путин е като герой от перото на Фьодор Достоевски.

В интервю за Си Би Ес бившият американски топ дипломат коментира Русия, хакерските атаки и новоизбрания държавен глава Доналд Тръмп.

Според Хенри Кисинджър руският президент е като герой на Достоевски. „Той е човек със силно чувство за връзка към руската история. За него въпросът за руската идентичност е от изключително значение“, заяви американецът.

Той добави, че Путин е „калкулатор“ на руския национален интерес. „Заради падането на комунизма Русия загуби 300 години от своята история. Така че въпросът „Каква е Русия?“ заема важно място в съзнанието на руснаците“, заяви Кисинджър.

Според него няма съмнение, че руснаците правят хакерски атаки на американска територия. „Надявам се ние да правим същото“, заяви Хенри Кисинджър.

Той каза също така, че Доналд Тръмп е феномен, който другите страни не са виждали до този момент. „Вярвам, че Тръмп има възможност да остане в историята като един от паметните президенти“, заяви бившият американски държавен секретар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪПРОС

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той добави, че Путин е „калкулатор“ на руския национален интерес...........не трябва ли всеки един президент да е такъв???

    Коментиран от #2

  • 2 888

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "ВЪПРОС":

    А, че защо ?!

    Не е ли по-добре да е на колене и лакти, доброволно и с блеснал поглед, добре надупен (като Саша Грей) към УСА посолството, Турция и Брюксел, и с голяма туба вазелин в ръчичките ? Очакващ "приятелско" потупване за старанието ?

    Дано "Пилота" е първия ни читав президент, такъв, какъвто всички го искаме !

    Коментиран от #4

  • 3 misli posle govori

    6 0 Отговор
    Това, което трябва да направи нашият Президент е да изнесе фронтовете (политически, икономически и идеологически, които на елементарно ниво махленско се забелязват и тук под всяка статия)на противопоставяне далеч от нашата територия между големите глобални играчи.В случая, по-важно е какво се случва на най-високо ниво..
    Историята, както се казва ни учи, но винаги се повтарят миналите грешки и не се извличат необходимите поуки
  • 4 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "888":

    Пилота преди още да го изберат се беше намазал ,надурил и разтворил бузки пред Москва !!! Явно за теб това е героично поведение ???

    Коментиран от #5

  • 5 Дядя Коледа

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    По-добре Москва от колкото Брюксел или Вашинктон!
    От Москва имаме ядрена централа, а Брюксел ни я затваря да сме не само зависими а и енерго зависими! И южен поток няма да има, просто им трябват тъпанари да ги използват и изсмукват както правят америкаците с топлоцентралите.
    Така, че сам си направи извода кой е "дупедавец"!
    Не само тези които подръжаваш а и ти самия!
    Но, вече си му свикнал и ти харесва!
  • 6 Митю

    5 0 Отговор
    По-добре на Достоевски,отколкото на Дисни

    Коментиран от #7

  • 7 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Митю":

    да лъжливото - президент Банана, си е директно от Дисни....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.