20 Декември, 2016 21:52 1 546 0

Арестуваха мароканец, планирал атентат в Залцбург

  • австрия-
  • мароканец-
  • залцбург-
  • терорист-
  • арест-
  • полиция

Залцбург е посещаван от хиляди туристи по Коледа

Арестуваха мароканец, планирал атентат в Залцбург - 1
Снимка: БТА/ AP

Австрийската полиция арестува 25-годишен мароканец, заподозрян в планирането на терористичен атентат в Залцбург, съобщи „Бизнес инсайдър“.

Залцбург е притегателен туристически център, който бива посещаван от хиляди по коледните празници.

Силите за сигурност са претърсили центъра за настаняване, в който е живеел заподозреният. Там не са открити доказателства, но това не изключва версията за планиран удар.

Мерките за сигурност в Австрия и другите европейски страни са повишени. В понеделник вечерта най-малко 12 души бяха убити, след като камион се заби в тълпата на коледен базар в Берлин.

Междувременно германските медии съобщиха, че заради фалшива телефонна заплаха е била евакуирана железопътната гара в град Кьолн. Дейността на ЖП гара бързо е била възстановена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: