Last news in Fakti

21 Декември, 2016 13:58 3 842 9

„Джейш ал Фатх“ пое отговорност за убийството на руския посланик

  • андрей карлов-
  • анкара

Въоръжената коалиция "Джейш ал Фатх", в която влиза "Джебхат Фатах аш Шам" (бившата "Джебхат ан Нусра"), пое отговорност за убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС, като се позовава на информация на телевизионният канал "Ас Сумария".

На сайта на в. "Ал Яум ас Сабия" е качено копие от изявлението на коалицията, която е активна в Сирия.

62-годишният дипломат беше застрелян в Галерията за съвременно изкуство в Анкара на 19 декември по време на откриването на фотоизложба. Извършител на престъплението се оказа полицаят Мевлют Мерт Алтънташ, който бил взет от присъстващите за охрана на събитието.

След покушението нападателят държа реч за Сирия и Алепо преди да бъде ликвидиран от силите за сигурност.

Днес стана ясно, че наскоро Алтънташ е охранявал събития, на които е присъствал турският президент Реджеп Тайип Ердоган, информира в. "Миллиет".

Според турското издание Алтънташ е бил сред охранителите на осем мероприятия в Анкара, на които е участвал президентът след опита за преврат в Турция на 15 юли. Алтънташ не е бил бодигард на Ердоган, а е бил сред полицейските служители, отговарящи за вътрешната сигурност.

Силите за сигурност са арестували вече 13 човека в разследването на убийството, включително и роднини на Алтънташ, съобщават турски медии. В разследването се е включил и екип от 18 човека, изпратени от Русия по договорка между държавните лидери Путин и Ердоган.

Турция обвини за убийството организацията на Фетхулах Гюлен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    3 0 Отговор
    Тия пък кои са??? Ей опасен е тоя ФЕТО.. И свободно си шават между нас в България
  • 2 Ердухан

    1 2 Отговор
    „Джейш ал Фатх“ са клон на ФЕТО. Абе всичко що не ае арно е ФЕТО!
  • 3 НЯКОЙ СИ

    6 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Днес стана ясно, че Алтънташ е охранявал събития, на които е присъствал турският президент Реджеп Тайип Ердоган, информира в. "Миллиет".".......та КОЙ уби руския посланик,Гюлен или Ердоган?!!
  • 4 Jebhat fath al sham

    1 0 Отговор
    This is only the beginning
  • 5 гражданин на България

    6 0 Отговор
    Този полуохранител защо не са го заловили жив, а бързат да го убият?!? При положение, че е въоръжен само с един почти празен пистолет..
  • 6 Хасан

    3 2 Отговор
    Помислили че посланника е тежко ранен и за да го закарат в болница са избързали с операцията.А и можеше да бъде жива бомба и да има повече пострадали
  • 7 Истината

    1 0 Отговор
    Не съм много убеден във версиите които се тиражират. Тук по-скоро прозират дийствия на ЦРУ, още повече че сами се компроментираха до накъде с този "неизвестен стрелец който стрелял по американското посолство на сутринта". Пълни абсурди!
  • 8 Хасан

    4 0 Отговор
    Русия, Иран, Турция се сближават по отношение на Сирия и на някои това не им харесва.. Познайте на кого??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.