Last news in Fakti

22 Декември, 2016 10:48 1 495 4

800 лаптопа са безследно изчезнали от британската армия

  • великобритания-
  • лаптопи-
  • компютри-
  • изчезнали-
  • армия-
  • загубени

Липсват компютри и лаптопи и от други ведомства във Великобритания

800 лаптопа са безследно изчезнали от британската армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Британското министерство на отбраната обяви, че близо 800 лаптопа и компютри са безследно изчезнали от ведомството за последната година и половина, съобщи „Гардиън“.

За 759 няма информация каква е съдбата им, докато други 32 са били откраднати. Освен това са били загубени 328 CD-та, както и USB драйвъри.

От британското военно министерство обявиха, че внимателно разследват както се е случило с правителствените компютри и лаптопи. От ведомството подчертаха, че информационната сигурност е основен приоритет за тях.

Проблеми има и в новосъздаденото министерство на бизнес, енергийната и индустриална стратегия, откъдето са загубени шест лаптопа само за половин година.

В транспортното министерство също има безследно изчезнали лаптопи, както и в министерството на околната среда. Финансовото ведомство пък е информирало, че липсват осем лаптопа и една флашка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    8 0 Отговор
    Лаптоп като устройство е съвсем безобидна техника. НО КАТО МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ, от които маже да се възползва някой са незаменими. Познайте от първия път при кого са лаптопите ? Явно никой не обръща сериозно внимание при изчезването на лаптоп.

    Коментиран от #3

  • 2 шоп

    5 0 Отговор
    драйвърите да не са драйвове?
  • 3 Дядо Коледа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ако намекваш, че кремъл има пръст в тая работа....... си прав!

    Путин лично ги е открадал по време на визитата си в Япония зада има алиби!

    Конфискацията е безвъзмезден подарък за учебно пособие на кремълските хакери които сам обучава!
  • 4 бай Шиле

    1 0 Отговор
    В Русия са,в Русия са...
Новини по държави: