Last news in Fakti

22 Декември, 2016 20:02 2 266 15

Тръмп: Ще развиваме ядрения си боен арсенал

  • тръмп-
  • сащ-
  • президент-
  • ядрен арсенал
Тръмп: Ще развиваме ядрения си боен арсенал - 1

Светът е изправен пред нова ядрена надпревара. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп призова за „значително засилване и разширяване на ядрения арсенал на страната”.

Той направи своето изказване след като президентът на Русия Владимир Путин посочи, че родината му трябва да засили „своята ядрена троица” в отбраната.

Последните данни показват, че САЩ разполагат със 7 100 атомни бомби срещу 7 300 за Русия.

Междувременно стана ясно, че часове преди да отговори на Путин Тръмп се е срещнал с високопоставени военни в своето имение във Флорида.

В момента е ясно, че те са обсъдили разходите за отбрана, така и увеличените харчове около топ стратегическия изтребител Ф-35.

По време на своята президентска кампания Тръмп на няколко пъти казваше, че се страхува от възобновяване на ядрената надпреварата. В същото време той намекна, че благосклонен съюзниците на Америка като Япония, Южна Корея и Саудитска Арабия да имат собствени ядрени програми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 1 Отговор
    И Саудитска Арабия, а защо не и останалите анти Руски и про американски държави !
    Що за тъпо същество е човека, когато има власт !
  • 2 onq s konq

    7 19 Отговор
    Американеца има пари и няма проблеми с бомбите.Гладния руснак обаче с тая инвалидна рубла къде е тръгнал да се мери с Батко?Освен да слагат атома в дървен корпус за по-евтино...Нищо чудно да излезе и клипче със скрита камера "как руские сделают атомние бамбьошки на литър антифриз"
  • 3 Хасан

    10 6 Отговор
    Руснака има суровини, има научен опит а и не плаща заплата в долари на научните работници и за какво са му долари!!

    Коментиран от #15

  • 4 АЗ САМ

    7 9 Отговор
    Опаааа! Какво става бе таварищи! Нов Рейган! Звездни воини - и Рассия при СССР !
  • 5 ссс

    10 1 Отговор
    Трамп и той голям го вади, като Путин ! На хоризонта нищо ново, меренето на пишлета продължава.
  • 6 909 БЪЛГАРИЯ

    10 0 Отговор
    И тоя под шапката няма никой!!!
  • 7 гост

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Последните данни показват, че САЩ разполагат със 7 100 атомни бомби срещу 7 300 за Русия.- В крайна сметка има ли значение,кой кого?
  • 8 mediator37

    1 3 Отговор
    Няма да ми стане ясно никога, защо Тръмп отдавна и изначално дрищи така упорито срещу програмата JSF (F-35), при положение, че това , според всички сериозни анализатори, е най-печелившият за всички времена проект за изтребител. 14 държави чакат на опашка.
    Мисля си, че на този к..варин, някоя ц.цеста секретарка (за неговото ниво мениджърка) на Локхийд не му е бутнала фъндък.
    Ключовата дума е Ф-35.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Защото сърбите им показаха стелта,колко е стелт.Стелта е стелт в страните от третия свят и по туземските острови,където не се вижда,защото е черен и лети в тъмното.
  • 10 гост

    7 0 Отговор
    Какво стана с разоражаването бе клоуни ? Докато не направите планетата негодна за живеене , няма да се спрете , боклуци малоумни .
  • 11 Диди

    5 2 Отговор
    Големите батковци вместо да правят разоръжаване,сега ще правят въоръжаване и един ден като изперка някой от тях,ще вземат да си пробват оръжията върху нашите глави.
  • 12 misli posle govori

    2 0 Отговор
    Това, което се случва подготвя обществата за "обработване на общественото мнение", че съществува реален враг(идеологически, политически и икономически).Този враг следва да му се отговори с различни способи и механизми(превъоражавване, пропаганда от тролове в днешно време, заплахи, убийства на ключови политически фигури и т.н)
    Такава надпревара беше се случила по време на Студената война.За Америка това има предимно икономически причини и ползи, докато за СССР по-скоро идеологически за разпростиране на комунизма по целия свят.тделни страни дадоха и поле за горещо противопоставяне Виетнам, Корея, Индокитай, Конфликта между Ирак и Иран.Битката беше спечелена чрез икономическо и военно надпреварване и изтощаване на икономически неефективния социалистически блок.
    В Щатите въпреки сериозния дебат за носене на оръжие и множеството убийства, военното лоби властва и момента и в Конкресът не мина предложението на Обама за рестрикции при продажбата на оръжие
  • 13 Ония с охлюва

    2 1 Отговор
    Коняяяяяяя,изтървахме коняяяяяяяя, психиатрите го търсят да си го приберат, ако някой го забележи да сигнализира на тел 112. Ще го познаете по проамериканското му - анти славянско цвилене.
  • 14 Истина

    3 1 Отговор
    Българите сме третия най мразен народ от руснаците, дали при евентуален конфликт едни от първите руски ракети дето завалят няма да са над милата ни татковина.Кой ще ни спаси тогава? НАТО? Турската армия? Хамериканците? Дано само Господ е с нас! Всички сте чували за "ръката на мъртвеца", дали няма първо нас да докопа?
  • 15 виктор беленко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Там е проблема !!! Когато МИГ 25 беше свръх модерен ,секретен.... кацна ..... в Япония А Виктор Беленко и до ден днешен си харчи доларите!!!


    А саво той да е с мед да го намажеш!!!