24 Декември, 2016 12:56 1 187 0

ФБР разтревожено: Нашите църкви са цел на терористите

  • фбр-
  • сащ-
  • църкви-
  • тероризъм-
  • ислямска държава-
  • берлин

Засилени мерки за сигурност в САЩ и Европа

ФБР разтревожено: Нашите църкви са цел на терористите - 1
Снимка: БТА/ AP

Федералното бюро за разследване предупреди, че на коледните и новогодишни празници църквите в Съединените американски щати могат да бъдат терористична цел, съобщи Си Ен Ен.

Мерките за сигурност в страната са повишени след терористичните нападения в няколко европейски страни и в Орландо през изминалите месеци.

Американските служби посочват, че няма конкретна заплаха, но въпреки това гражданите и властите трябва да бъдат нащрек. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ е публикувала списък с църквите в САЩ.

В Европа също са взети допълнителни мерки за сигурност за коледните и новогодишни празници. В Италия забраниха на камиони да се движат по централните улици на големите градове след атаката в Берлин, при която загинаха 12 души.

Тя наподобяваше терористичното нападение във френския град Ница, при което бяха прегазени 86 души. „Ислямска държава“ пое отговорност и за двете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА