27 Декември, 2016 17:45 2 260 13

Американският флот се въоръжава с още самолетоносачи

  • сащ-
  • самолетоносачи-
  • флот-
  • военни-
  • кораби-
  • доналд тръмп

Флотът иска и повече бойни кораби

Американският флот се въоръжава с още самолетоносачи - 1
Снимка: Американският флот

Американският флот може да се въоръжи с още самолетоносачи. Налице са изгледи това да се случи, въпреки сериозните разходи, които ще са нужни за този цел, пише War is Boring.

Изданието посочва, че за първи път от много години насам републиканците ще имат контрол над президентството и Конгреса и ще „развържат кесиите“ за военни разходи.

С повече пари и политическа подкрепа, военноморските сили на страната ще получат така желаните подаръци – още самолетоносачи, които да подсилят бойната мощ на флота.

В момента на въоръжение на силите има 10 самолетоносача от клас „Нимиц“, които могат да приютят по близо 60 самолета. Заедно с другите обаче те не са достатъчни. Заради променяща се среда флотът иска повече и по-модерни самолетоносачи.

Военноморските сили са на мнение, че традиционната военна мощ на страната е подкопана и тя е загубила технологичното си превъзходство.

Флотът иска и повече бойни кораби. Как изглежда това обаче в цифри? За поддържането и оперирането на един самолетоносач са нужни близо 500 милиона долара годишно. Републиканците и новоизбраният президент Доналд Тръмп са съгласни, че трябва да има подобрение във флота, но парите за това могат да ударят други сектори на страната. Фискалното здраве на Америка може да бъде застрашено.

По-модерен флот изглежда като примамлива и красива идея, но тя идва с цена...


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факта

    6 1 Отговор
    Че какво се чудите? Орежете политиците и техните секретарки, комисийки, консултантски, бюрократични надбавки и си направете Нимиц....! ние не можем, защото бюрократичната политическа мафия и пазителите им са Недосегаеми тук и от и за закона. затова ще кретаме още 100 години с "Дръзки" и след 20-я основен ремонт ще го потопят за водолазите като атракция към 2120 годиина. Тогава унуците на местан, Станишев, Баце, цецка и останалите ни идоли ще потопят фрегатата и ще гласуват нови избори... А вие вероятно ще карате самолети за купон? или НЛО-та? Аз може да съм емигрирал като уличен музикант пред Статуята на свободата- няма да понесе сърдцето ми още няколко избори тук...

    Коментиран от #5

  • 2 КОМЕТА

    14 2 Отговор
    Абсолютно излишни разходи -един ракетен катер струващ няколко милиона съвсем спокойно унищожава самолетоносач за милиарди ! Чичо ви Сам има още много да учи

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Бай хой

    2 1 Отговор
    https://youtu.be/keZ8YJUYj0U
  • 4 семи проф

    10 5 Отговор
    Край време е Американците да си направят и един АТОМЕН ЛЕДОРАЗБИВАЧ щото нямат нито един...,Руснците превземат двата полюса и строят военни бази ....а американците гледат безучастно и завистливо...защото нямат такива ледораззбивачи з а 1о самолетоносача трябват 10 ракети и полза никаква от тях.....Ащо се отнася до полюсите те са пълни с редки метали и ценни изкопаеми....
  • 5 политик

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факта":

    Шшшш,нема да ми режеш секретарката! Че ако дойда...
  • 6 Шаум

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "КОМЕТА":

    Самолетоносачите не са много лесни за потапяне.
    Заедно с него се движат една камара поддръжка и подводни лодки...

    Коментиран от #8

  • 7 Патето Яки

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОМЕТА":

    Трябват им за локални демократични агресии срещу малки държави с нефт.
  • 8 Някой

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шаум":

    Лесни са за потапяне но за развити технологично армии.За такива като Сирия или Ирак беше проблем.Самолетоносачите са за агресия срещу слабите.
  • 9 гост

    5 0 Отговор
    Ами то ясно си личи кой иска да има мир в света!
  • 10 Тошибиян

    6 1 Отговор
    Иначе Путин що се въоражавал
  • 11 misli posle govori

    1 3 Отговор
    1.Хората строят самолетоносачи, самолети и т.н, защото се развиват цял куп други отрасли на промишлеността и индустрията(електронно-изчислителна, ИТ, корабостроенене, производство и добив на метали и направа на нови сплави и химически съединения имащи отношение към граждански и военни проекти.Появата на дразнител- локален или световен стимулира тези явления.
    2.На второ място това е начин да си гарантират оперативна готовност да нанасят масирани въздушни удари, в случай на необходимост.
    3.Петрол вече не им трябва- Америка осъществи шистова революция и вече Конгресът разреши дори износ към трети страни.Проблем има с ниските цени на петрола мисля, че при цени под 45$ бяха започнали да запечатват находищата от шист в САЩ."Петролното копче" вече няма онази сила от предното десетилетие.
    Тук през последните няколко години саудитците се опитаха да предизвикат фалити на тези компании, като въпреки излишъците на пазара, те увеличаваха добивите, обаче те просто си спряха и змразиха времемнно добива и разработката на нови находища до появата на по-добра пазарна конюктура и добри пазарни цени.
    Затова и не си дават много зор в Сирия и Ирак, а си изчистват складовете със стари боеприпаси и поддържат войната толкова дълго време.България също печели от цялата работа в момента.
    "Кучетата си лаят, керванът си върви." Сметката винаги се плаща от данъкоплатците, навсякъде по света.
  • 12 basi

    1 2 Отговор
    .аси дървените философи и самолетоносачи знаят как се потапят

    Коментиран от #13

  • 13 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "basi":

    И ти можеш да знаеш само да не те мързи да четеш.