28 Декември, 2016 13:10 1 750 16

Украинци поругаха помена за катастрофата край Сочи

  • ту-154-
  • сочи

Членове на "Десен сектор" изхвърлиха цветя и свещи пред руското консулство в Одеса

Група радикали от украинското движение "Десен сектор" извършиха вандалски акт край сградата на руското генерално консулство в Одеса. Те изхвърлиха в контейнер за смет цветята и свещите, донесени от местни жители в памет на загиналите в катастрофата с руския Ту-154 близо до Сочи, съобщи ТАСС.

"Вчера група младежи от "Десен сектор" дойдоха край генералното консулство, събраха цветята, свещите и изхвърлиха всичко в контейнер за смет", без да се намеси охраната на мисията, казал един от източниците.

Вандалите свалили от оградата плакатите с изписани съболезнования и вместо тях окачили свои с обидни думи: "Ту-154 е по-тежък от въздуха", "Руснаци, тук няма "Бояришник" (намек за трагедията в Иркутск, където над 70 души починаха тези дни след отравяне с едноименния козметичен препарат).

Според източниците от руската мисия радикалите са усещали, че действат безнаказано, а украинската полиция не е реагирала адекватно. "Нито националната полиция, нито националната гвардия на Украйна не предприеха никакви сериозни стъпки, за да спрат този вандалски акт", казаха руските дипломати


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андрешко

    7 2 Отговор
    "Нито националната полиция, нито националната гвардия на Украйна не предприеха никакви сериозни стъпки, за да спрат този вандалски акт" - Защо ли?!?!?
  • 2 путин в оставка

    10 17 Отговор
    Дали щяха да постъпят така украинците , преди анексията на Крим и нахлуването в Донбас?

    Колко лесен начин намери Путин да направи два братски - много близки народи да се мразят до смърт ?

    Дали не е време Путин да подаде оставка и да поеме политическа и всякаква друга отговорност?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Европа в оставка

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "путин в оставка":

    Как не сети да кажеш, че би било добре да вземе пример от Бойко Борисов и Росен Плевнелиев като велики политици, как ги водяд за носа от Брюксел и Вашингтон!
  • 4 раптор

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "путин в оставка":

    Е то с подобни ниски свине по-добре да не дружиш, а направо да си си враг, че фалшивите приятели са най-опасното нещо!

    Коментиран от #6

  • 5 раптор

    10 9 Отговор
    Познавам достатъчно украинци, които живеят в България и да ви кажа - всички до един ги е срам от Украйна! ДО ЕДИН! Отвратени, опозорени! Никой от тях не мрази Русия, защото знаят каква паплач ги управлява и какъв е цялостния социален строй в тази гнила държава!
  • 6 ссс

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    Значи казваш с високи свине да дружим, отстъпнико неден ?!

    Коментиран от #16

  • 7 реално

    8 6 Отговор
    Просто фашисти...
  • 8 Диди

    4 5 Отговор
    А бе умници,нали знаете че дясно радикални има във всяка държава.Ако това беше станало в Русия,трябва да сте много наивни ако мислите че руснаците щяха да се отнесат по друг начин.Благодарение на Путин,тези два народа ще се мразят за в бъдеще.Дясно радикалните,независимо в коя държава,не са в състояние да правят ефективна за народа политика.
  • 9 Апропо

    5 5 Отговор
    Г-жо Диди , ако това беше станало в Русия , ОМОН щеше да ги потроши от бой. Независимо дали са леви , десни или център .Да не говорим , че самите граждани щяха да попречат. Трагедията и смъртта нямат националност. Виждам , че не сте били в Русия и не познавате руснаци. Прочетете Ремарк , помага.

    Коментиран от #12

  • 10 Диди

    3 5 Отговор
    Грешиш,разбрал си писаното обратно.А ОМОН нямаше да бъде заангажиран с тези неща,има други нлужби за такива действия.Била съм в Русия и Украйна.Брат ми живя 10 години в Русия.Не мразя руснаците,но не харесвам руската политика.

    Коментиран от #14

  • 11 Мариан Александров

    1 2 Отговор
    Тези два народа се мразят от времето на Сталин,четете повече
  • 12 посран путин

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Апропо":

    А защо гражданите не попречиха в Одеса
  • 13 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    щеше да е неочаквано ако не бяха го сторили.русия и украина са във воина товаришчи и няма как украинците да съчувстват на руснаците ,особено краините националисти.
  • 14 раптър

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Публикувано във факти.бг: Не мразя руснаците,но не харесвам руската политика. .. Затова пък харесваш американо-украинската на преврати и цветни революции вероятно! Я какъв мюсюлмансми щурм донесе политиката на американските ви господари!!!
  • 15 Киро

    1 0 Отговор
    Дарагие таварищи, с мръсните си номера и убийства, накарахте един за вас братски в миналоото народ, да ви намрази!

    Сами сте си виновни!

    Впрочем, ако ни върнат откраднатия държавен архив, ще лъснат много истини и тук ще стане същото!

    Затова не го и връщат!
  • 16 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ссс":

    Нищо не предлагам. Като цяло за мен България е прекалено рискова дружба с 0 възвращаемост на усилията. Дали, ще сте ни приятелчета или не, не мисля, че е от някакво положително или отрицателно значение. А и в съвременната си история, страната ви е била прекалено много пъти наш враг, че да си имаме някакви слънчеви илюзии.
Новини по държави: