28 Декември, 2016 21:57 13 441 22

Русия готова да отвърне на удар от САЩ

  • русия-
  • санкции-
  • сащ

Възможност за разширяване на санкциите

Русия обяви, че е готова за ответни действия при евентуално разширяване на санкциите от страна на САЩ, съобщи News.com.au.

Републиканският сенатор Линдзи Грахам вече заяви, че Кремъл би трябвало да очаква нови санкции. Те са породени от обвиненията за хакерски атаки срещу Демократическата партия на САЩ.

„За да съм честна ще ви кажа, че ние вече сме уморени от тези лъжи за намесата на някакви руски хакери> Приказките за нови санкции са провокация. Провокация от Белия дом. “, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    27 49 Отговор
    И кво точно ще направи икономически?

    Ще спре износа на високотехнологични продукти към САЩ ли?
    Или ще се откаже от доларите??

    ХАХА

    Коментиран от #11

  • 2 empire strikes back

    53 20 Отговор
    Кой говори за икономически отговор.......но понеже питаш, да ти напомня че великите американци използват руски ракети за да летят в космоса, щото са некадърни и не могат да си направят достатъчно добри свои, 18 години разработваха един самолет, за който се оказа че е морално остарял дори преди да е полетял........ХАРЧАТ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСЪК КОЕФИЦЕНТ НА ЕФЕКТИВНОСТ, а както знаем идва един момент в който трябва да се плаща сметката, иска им се целия свят да им я плаща ама всяко нещо си има крой, и тоя край наближава.

    Коментиран от #7

  • 3 onq s konq

    17 23 Отговор
    "Империята отвръща на удара"-вариант на "МОСФИЛМ"
  • 4 Театрал

    23 5 Отговор
    А бе,пичове.............Още ли се литкате по театъра,който разиграват,Русия и САЩ ? Те,никога не са били врагове !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Шалом

    32 3 Отговор
    И В АМЕРИКА И В РУСИЯ КОНЦИТЕ ГИ ДЪРПАТ ЧИФУТИТЕ.

    Коментиран от #12

  • 6 Факта

    13 4 Отговор
    Като в гледам и аз съм вече готов за тия ваши удари... Купих си два нови бели чаршафа...и при първият удар ще се скрия директно под единият легнал върху другият...та като ме открият като мумия в скалите някои извънцемни или оцелели парапитеци от тук след 1000 години при разкопки да видят как са изглеждали маймуните в репуфлика Бюлхария. Тогава ще измучат удивено и ще кажат - като добитък са живяли, като говеда са умряли. Напълно съм готов даже си купих и бутилка Кока-Кола ако не пукна при първият удар да гаврътна докато дойде ответният...
  • 7 Реалист

    12 18 Отговор

    До коментар #2 от "empire strikes back":

    Правилен ник си си сложил - император Путя управлява Рашка. Но пенсионните му фондове са в западни банки и в акции на западни фирми. И когато предния път затвориха сметки на приближените му олигарси, агресията в Украйна спря "за да се намери мирно решение"!? Защото това са негови милиарди. Защо дъщеричката-принцеса живееше в Холандия а не в Москва? Нали в Европа са зле???
  • 8 misli posle govori

    7 17 Отговор
    Представителите на руската върхушка преди да натиснат белия бутон(това е копчето за привеждане в бойна готовност на ядрения арсенал)могат да се лекуват с най-добрите български лекарства на душевни разстройства:
    Повече подробности на
    http://slojno.com/zaebin-i-prezkurin-spasenieto-na-horata/
    Г-н Марешки е разбран бизнесмен и ще направи отстъпки за по-големи количества
  • 9 empire strikes back

    27 8 Отговор
    Вярно е, че Русия не е привлекателна страна за живеене и затова европейците не искат да живеят или работят там(с малки изключения)Никой не го отрича това и темата е съвсем друга. Никой обаче няма правото да им нарежда какво да правят и да се гаври с тях, който се пробва рано или късно яде бой, и то много здрав. Американците, англичани, французи, германци и прочие демократични и "високоморални" нации са свикнали да колонизират, грабят и унищожават цели народи както на тях им е удобно. Както всички знаем за целта използват "благородни" мотиви като внос на демокрация и "помощ", които изобщо никой не им е търсил, ама за да прилапат евтино или безплатно петрол, злато, диаманти и други шукарии са готови да заличават цели държави. Както виждате ние не сме прокопсали много от членството си в НАТО и ЕС, дребните ползи които получава България не могат да се сравнят със стратегическите вреди, които понася. Ама понеже тука винаги управляват продажници тъй ще е. А пък САЩ вече са достигнали краят на пътя, няма накъде повече да вървят, освен към голям САМОунищожителен конфликт с Русия, и това е крайно време да се случи за да може целия свят да се отърве от тия нагли, алчни и безскрупулни терористи.
  • 10 Кики

    14 2 Отговор
    До Театрал

    Казваш, че Русия и САЩ никога не са били врагове!
    Ами санкциите, които им сложиха? Сигурно, защото са им много симпатични - за това ли?
  • 11 Сноудън

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Традиционно Россия сильна в сфере производства титана. ... 40% деталей Boeing импортирует из России. Airbus зависит от России на 60%!
    Да не говорим, че американски ракети без руски двигатели в момента няма!
    Анадъмо?
  • 12 Сноудън

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    Като са толкова яки твойте чифути защо са толкова малки по територия, да ударт американците или руснаците като са голямата работа!
  • 13 гост

    5 5 Отговор
    Информацията от русия е като информацията от тяхната сестра северна корея.Лъжа до лъжа!
  • 14 емо

    4 1 Отговор
    ше си вземат аляска
  • 15 kuku

    8 3 Отговор
    Става дума за удивителната за американските конструктори технология на ракетните двигатели «затворен тип» НК-33, конструирани от С.Кузнецов за ракетата носител Н-1 в Самара по съветската «лунна програма».

    Ето какво казват за това самите американски специалисти:

    - Този двигател…доведе до преразглеждане на всички космически технологии на САЩ…

    - … Ние не познавахме такива технологии…

    -… Това са най-добрите двигатели на планетата. Западните учени считаха тази технология за невъзможна…

    -… съветските специалисти още преди 20 години са създали технология, която до сега е недостъпна за американците…

    -… Нека някой се опита да обясни, защо до сега в САЩ изразходват огромни средства за разработка на технологии, оставена от руснаците далеко назад още в началото на 60-те години на миналия век…

    -… При нас, професионалистите, нямаше никаква представа, как руснаците го правят това…

    -…Това ниво в САЩ се считаше за невъзможно…

    Може би това е достатъчно. Възторжените отзиви по адрес на НК-33 от страна на американските инженери са повече от достатъчно. И той си ги заслужава. И още нещо.Двигателят превъзхожда най-добрите западни образци по мощност с 10 – 15, а по КПД – с цели 25%. Неговата тайна е в това, че отработените газове от турбогенератора, които въртят горивните помпи, в НК-33 не се изхвърлят «зад борда», с което се намалява горивния ресурс, а се насочват директно в горивната камера. Което освен това и значително увеличава мощността на двига
  • 16 ооооооо

    6 5 Отговор
    Не стига че "тази страна" не може да оправи собствените си бакии, ами има имперските амбиции да наложи "мизерията" си в много страни по света!
    Там все още пият парфюмерия и по сватбите се бият като цигани.Същата тази страна е най богата на ресурси,но бедна на жизнен стандарт.Тя е с висока култура и институции,но умират по 70 души от пиянство на лосион за вана.Трошат милиарди за да отвоюват един град за един рязан сатрап...НО,не купуват нормален самолет за най добрия военен хор в света.Резултата е видим.Той не е само народопсихология,той е резултат от един катаклизъм от 1917,който като метастаз е обхванал и много други народи.Дълъг ще е процеса на лечение,за някой невъзможен.
    С интерес прочетох,че всички спортисти на тази държава са се допингирали и са сменяли пробите,това е лъжа и класически пример за измама.С интерес научих,че тая държава имало 1,5 Милиона души носители на ХИВ,процентно два пъти повече спрямо САЩ ако се гледа населението. Цитирам това,не да обясня,че има и по зле от нас...
    Цитирам факти за да обясня,защо много българи НЕ живеят или НЕ искат да живеят в България.И не отиват в "оная страна" Отиват в онези страни,където общуват с непознати с усмивка ,където може да срещнеш и граждани на "онази страна".Обратното обаче го няма!
    Там в "онази страна" всичко е подчинено на бащицата...ако и да е идиот!Той е като говедо, гледа само напред, натиска и иска да смачка другия"...Така е!Нарича се едипов комплекс...за Русия това е народопсихология!
  • 17 kuku

    7 3 Отговор
    двигател РД-180, произвеждан в подмосковския завод «Енергомаш», сега издига в космоса техните «Атласи». Същите тези, които доставяха до Марс марсоходи.

    РД-180 е криогенен двигател, конструиран също «по затворена схема». Толкова е мощен, че на «Атлас» е монтиран само един – вместо четирите, производство на фирмата «Локхийд».

    И Русия още търси лостове за влияние върху Америка?
  • 18 миниелектро

    4 4 Отговор
    О моля господа,не обиждайте Великата съветска страна!!!Тя има своите достоинства!Заради тях аз съм готов да емигрирам там.И понеже се казвам Иван се замислям за ново име! ВОЛОДЯ някакси ми пасва на сърцето!В България гледам има много подобни бизнесмени-СЕРЬОЖИ,ГРИШИ,ВОЛОДИ.....много ги има.Та на въпроса-Русия има много сериозен потенциал да отвърне на удара!Дааа.Мисля че най-много ще ги заболи Американците ако Русия спре износа на ПАРТЕНКИ! Това много сериозно ще затрудни Американската икономика!Какво ще правят без тях?!
  • 19 ссср ама друг път

    4 4 Отговор
    .Абе ,русофилчета малки сладки, като ми говорите за ракети - носители ,ядрени космически технологии ,естествено руски, я ми кажете телевизорите ви темп ли са , лада ли карате, или жена ви чисти с прехосмукачка буран! Няма да ви питам какви са ви компютрите или телефоните! 'айде сега си пуснете Алла Пугачова и си налейте по един тройной,/одеколон за след бръснене / Как може ,русофили, американофили, как някой не каза ;всички си имат добри страни, но най-добрата е България!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 корса

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "ссср ама друг път":

    пич, да те питам ти какво българско ползваш, освен дупката на село!
    И какво търсиш в този форум, ходи на запад, да миеш чинии!

    Коментиран от #21

  • 21 ссср ам друг път

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "корса":

    .......колкото пъти погледна в тая дупка ,все тебе виждам! пък се питам по някога ''бреееййй голям апетит имат някой хора'' АПЕТИТ ИМАТ В ПОВЕЧЕ, ЗА СМЕТКА НА РАЗУМ!!!!!!!!!!!ЖАЛКО!
  • 22 Мариян Минев

    1 1 Отговор
    Преди година казах-новият президент е Тръмп!Идола му е Рейгън!Ще копира рейгъномиката и непримиримостта му за ликвидиране империята на злото!Тръмп умело пунктира болшевишката сган. !Скоро ще разберат,че е най големият им кошмар!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания