Last news in Fakti

30 Декември, 2016 10:42 1 182 0

Румъния има нов премиер

  • румъния-
  • премиер

Президентът Клаус Йоханис подписа указа за назначаване на Сорин Гриндяну 

Румънският президент подписа указа за назначаване на Сорин Гриндяну за министър-председател на страната, съобщи националното радио на северната ни съседка.

"Президентът на Румъния, г-н Клаус Йоханис, подписа в петък, 30 декември, указа за назначаване на г-н Сорин Михай Гриндяну като кандидат за поста министър-председател, за да бъде поискано одобрението на парламента за програмата и членовете на новото правителство, съгласно член 103 алинея 12 от конституцията на Румъния", съобщи президентската администрация.

Сорин Гриндяну бе предложен в сряда за премиер от Социалдемократическата партия и Алианс на либералите и демократите. Двете партии имат мнозинство в парламента и вече подписаха споразумение за коалиционно управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: