Last news in Fakti

30 Декември, 2016 12:49 731 0

Мартин Шулц няма да се кандидатира за канцлер на Германия

  • мартин шулц-
  • канлцер-
  • германия

Той беше възможен кандидат на Социалдемократическата партия

Председателят на Европарламента Мартин Шулц отказа да се кандидатира за канцлер в предстоящите през 2017 г. парламентарни избори в Германия.

Според списание „Шпигел“ още преди коледните празници Мартин Шулц е дал да се разбере, че няма да участва в надпреварата като кандидат на Социалдемократическата партия. Списание „Шпигел“ твърди, че в Социалдемократическата партия е публична тайна, че Шулц е имал желание да се кандидатира, но не е посмял да се кандидатира срещу председателя на партията Зигмар Габриел.

Социалдемократическата партия ще обяви кандидатурата си за канцлер на 10 януари. Канцлерът и председател на Християдемократическия съюз Ангела Меркел обяви кандидатурата си на 20 декември. В момента в Германия управлява коалиция между Християндемократически съюз, Християнсоциалния съюз и Социалдемократическата партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: